Tahniah Bro !


Assalammualaikum !

Alloooo !
mueheeee~ 
sekarang nie tengah hot pasal SPM kannn ?
so,nak wish jugaklahh..

especially pada bebudak SMK Palong Timur..
SPM terbaik tuhhh~
cayalah korang ! 
buat kami kami batch 95 nie cuak semacam je ! -.-

walaupun bukan kiteorang yang ambil result tuhh..
tapi kiteorang turut bangga sekali kottt..
tersengih sekali.. 

tahniah bro !
cipta sejarah 5A+ 4A 1A- !
siyes ! kiteorang salute kat lu ! 

kau dah buktikan yang anak FELDA pon boleh berjaya !

 

pelajar no.4 yang cemerlang...
and kiteorang harap dapat ikut jejak langkah kau ! 
you are the best !
keep it up bro....

p/s : weyhh2, turunkan ilmu kau tauuu untuk adik comel nie ! :P


 










♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

CONTEST GAMBAR SUDDENLY


Assalammualaikum !

hari nie mood tak menentu ! emosi habisss~
tapi nak jugak join contest nie...
sebab contest nie menarik perhatian ira nak join~
heeee~


kalau nak joinnnn...
boleh saja tekan banner..

syarat-syaratnyeee

  Warganegara Bumi ofkos i am ! Johor mari :P

   Berumur antara 2 tahun hingga 99 tahun 
> 2 tahun < 99 tahun
so layaklah kannn :D

  Wajib Follow Blog Areed Amier 
done ! follower yang ke 291..
--> ira nur
  Follow Twitter Areed Amier 
done ! follower yang ke 750..
--> IraNurShah
  Wajib LIKE fanpage Areed Amier
done ! liker yang ke 613..
--> ira nur
  Subscribe YouTube Channel Areed Amier
done ! subcriber yang ke 45..
--> 171ira
  Upload sebuah gambar tiba-tiba
on the way and done !

first pic :

 

gambar nie sebenarnya nak marah member 
yang lambat beno snap gambar ira
tapi tak tau pulak orang lain yang snap...
malu wokk !!

second pic :

 

yang nie pulak nak masuk dalam bot,
then kepala terhantuk dekat tiang tuhhh.. =.='
sakit woahhhh ! huduhh ! :D

Third pic : 

Ira Nur 

tengah marahhh !
sebab tunggu bas tak sampai-sampai :P

last pic :

 

entahlahhh...
kenapa ntah boleh tak perasan gambar di snap orang !
tak restuuuu !

ok ! doneee !
boleh edit2 lagi kann ?? :P



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

CONTEST HEBAT | Ayat Hebat Tanpa Noktah


Assalammualaikum !


meh join contest !!!
yipppiiiiiii...
*wink-wink* 

Syarat - syaratnyeeee :

Like and follow blog & fanpage !
 ira dah follow and like semua !
boleh check ( ira nur )

 Buat satu entri tajuk : CONTEST HEBAT | Ayat Hebat Tanpa Noktah
 on the way and done !

Lekat banner kat atas dan link kan ke entry

 done and on the way !

Dalam entry tuhh buat satu ayat sahaja yang menarik 

 on the way and done !

the challenge is.........

Ninja  sangat terkenal dengan kehebatannya tapi kehebatan apa ? jeng jeng jeng ! 
cakap je pada semua,sebut sahaja "Ninja Keroro
pehhh ! semua takut beb ! bagi yang lelaki ramai sangat yang pergi gim sebab nak bagi badan tuhh tough macam Aaron Aziz and tengok jelaa kat taman-taman ramai betul pergi sana untuk jogging sebab dan motifnya hanyalah untuk mengalahkan ninja keroro semata-mata tapi 
bukan mudah weyyyhhh sebabnya ramai dah yang tumpas,mati,musnah dan terbabas sebab ninja keroro punya pasal ! ish2,gila kejam ninja keroro and bagi yang perempuan pulak sibuk pergi spa bagai sebab nak cantikkan diri agar ninja keroro minat kat depa agaknya and cite terbaru satu butik telah diserbu bagi yang perempuan iaitu  pemes sudahhh butik nie sebabnya dieorang memborong shawl ! murah murah ! then disebabkan kepemesan  kepopularan ninja keroro makin tersebar ramai mak cik2 yang nak buat ninja keroro jadi menantu and ada jugak yang cuba nasib untuk diri sendiri jugak sebenarnya and tetibe lupa suami dekat rumah ! 
lepas tuhh ada satu hari ninja keroro dapat satu   tapi ninja keroro ingatkan  dari secret admire dia tapi rupanya dari astro ! sebulan tertunggak and kena warning sudahh nahh perasan sudah ninja keroro niee, eh2 tapi bukan satu dia dapat  lepas tuhh dia bukak  yang lain dan  daripada adik ninja keroro yang mintak duit sebab nak bayar yuran sekolah dia takut tak dapat jawab SPM nanti tapi baru je si ninja keroro nie nak tengok  yang lain tetibe  berbunyi ringtone keroro yang dicipta oleh komposer terkenal ajai dan lirik oleh mamat khalid tandanya ada mesej masuklah tuhh rupanya orang suruhan yang jadi batu api serta batu bata ninja keroro, dia bagitahu ada sekumpulan " Ninja Kucings " nie yang berani gila babas bin alagapas menentang ninja keroro and dah tuhh ninja keroro tak puas hati sebabnya mana boleh ada orang lebih bagus daripada dia so that dia pon rancang nak bertemu face to face and nose to nose si ninja kucings niee kononya nak tunjuk sape lagi tererlahh nie and then si ninja keroro nie bergegas ke  stop sebabnya dia malas nak memandu and jimat katanya plus dia takde duit so si ninja keroro niee gunalah dia punya kelebihan ( cehh,kelebihanlah sangat padahal duit takde, biaselahh gaji belum keluar ) iaitu ninja keroro gunakan lidahnya yang panjang tuhh ( almaklumlah dah nama katakkan ) dan melilit pada tiang  kat belakang (    sekarang dah takde tiang kat belakang so korang bayangkan jela    yang macam dalam cerita hindustan ) punyalah kedekut si ninja niee sanggup berpaut dekat belakang semata-mata tak nak keluarkan seringgit doploh sen ! then bila  lalu dekat Eiffel tower iaitu tempat depa nak tunjuk skill masing-masing si ninja keroro pon terus melompat sampai tergolek2 sebab tak dapat nak imbangkan badan bila landing tadi dan disebabkan malu sebab musuh ketat dan sendat dah tengok si ninja terus menggolekkan dirinya sebab nak cover malu punya pasal then terus berdepan dalam keadaan terhuyung hayang pening sebab terpaksa tergolek tadi dengan musuh ninja keroro nie, si ninja keroro terus mendekatkan diri pada ninja kucings nie dan " auchummmmmmm !! " ( rupanya ninja keroro nie allergic dengan bulu daaaa ) terus dia berundur ke belakang, mata bertemu mata dan depa saling renung antara satu sama lain ! then tiba-tiba  salah sorang ninja kucings cakap " 1, 2, 3 let's go ! " dan tetibe keluar satu muzik hip hop dan dieorang terus menari dan shuffle then, terus kedengaran lagu zapin dan mereka terus menari dan menari dan tetibe " dumm ! dammm ! dum ! " ( bunyi guruh rupanya ) mereka terus berhenti sambil tunduk tutup telinga ( dasar penakut ! ) dan tengok guruh tadi menyambar ke Eiffel Tower dan bahagian atas Eiffel Tower tuhh terjatuh dan menghempap ninja keroro dannn " kringgggggg !! "
" A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z " murid - murid kelas 1 Gegak Gempita tengah nyanyi lagu A B C dan tetibe si keroro nie terus melonjak-lonjak dan terguling-guling sebab gembira yang amat sebab itu hanya sekadar mimpi dannnn " Keroro ! berdiri di luar sampai habis masa saya ! " arah cikgu keroro ( keroro tidur rupanya ) dan akibatnya keroro terpaksa diri di luar kelas selama 1 jam !





the conclusion is JANGAN TIDUR DALAM KELAS ! :P



kalau nak tidur jugak pastikan jangan tertangkap ;)
 macam nieee caranya...





hahak ! done ! tenkiuuuu :)

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Saya Join, Pasti Dapat Doodle Part 2


Assalammualaikum !


ira nak join segmen nie !
disebabkan ira terlepas join segmen yang sama hari tuhh..
tapi tak taulah ada rezeki ke takk..
sebab 50 orang terawal sahaja !

so,jom join !

Nama : Ira Nur
warna : pink !

tag :
rina

ira dah like !

done ! >.< 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Si Genius !


Assalammualaikum !



auwww..
siapakahh ?? siapakah ??
 ofkoslahh korang kenal kann..

adik comel nie..
ADI PUTRA !

entahlahhh..
ira tiba-tiba rasa kagum sangat dengan adi putra..
budak genius math kott..

disebabkan ira giler math,
so..
jadikan dia contoh terbaik !

adi putra cakap..
“Untuk menjadi seorang yang mahir dan pintar dalam Matematik Islam, tiga tip perlu diamalkan iaitu jangan pegang mesin kira setiap kali hendak mengira, kurangkan mengguna SMS dan kurangkan bermain alat permainan video,” kata Adi Putra Abdul Ghani

kurangkan mengguna SMS dan kurangkan bermain alat permainan video
mungkin boleh consider,tapi..
 jangan pegang mesin kira setiap kali hendak mengira
susah sikit kottt..

kagumkann?? he still 13..
tapi pemikiran dia berbeza dengan budak2 seusia dia..

lagi satu yang ira terpesona
*eceh,ayat.. x ley blah :P

cita-cita dia..
bagi ira lain dari yang lain kott
Professor Matematik Islam..

rasa kagum dengan nikmat yang Allah bagi pada dia..
harap dia dapat guna nikmat tuhh ke arah kebaikan..

and..

dengar cerita dia ada 'bukukan' ilmu dia 


“Saya menulis buku ini selama sebulan, formula matematik yang saya cipta memudahkan kanak-kanak atau orang dewasa untuk mempelajari matematik. Apabila semua orang tahu cara yang mudah untuk mempelajari matematik, secara tidak langsung mereka akan lebih berminat untuk mempelajari matematik, dan asas untuk mahir dalam matematik ialah sifir,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan buku itu.

Buku setebal 200 muka surat yang diilhamkan Adi Putra dalam menghasilkan Matematik Islam sejak dia berusia enam tahun itu dikumpulkan hasil daripada 12 formulanya mendalami pelajaran Matematik.


Pencapaian Adi Putra !
Beliau merupakan penerima anugerah Ikon Matematik dari Jabatan Matematik, Jabatan Pertanian Malaysia 2006 dan Tokoh Matematik Islam Abad Ini dari Universiti Riau, Indonesia pada 2009 serta Ikon Membaca Pepustakaan Negara 2008.

so..
sebenarnya..
dekat dunia nie tak ade orang yang bodoh dan pandai..
cuma..
yang ada orang yang malas dan rajin sahaja..
nothing impossible !!


Quote :
“Orang yang berjaya dalam hidup adalah orang yang nampak tujuannya dengan jelas dan menjurus kepadanya tanpa menyimpang.” ~ Cecil B. DeMille


Tenkiu ! Tata

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥