Aktiviti Geng fiQ'Ra


Assalammualaikum !

dah lama tak update belog...
kite busy.... cehh,busy la sangat !
dah nak SPM kann,so sekarang mata ke buku je..
muka buku tolak tepi ! hee~

Now, ira nak join aktiviti Geng fiQ'Ra ! 
meh lerr join reramai !


*rinduuuu nak tunjuk ! hee~

1) 7 orang yang paling awak sayang, siapa dan beritahu nama :)

 SITI SHAHIRA BINTI MASPOR !
hee~ ira lahh tuhh... 
orang cakap kita mestilah sayang diri kita sebelum sayang orang lain ! kan !

 MASPOR BIN SELIMAN !
Ayah ira !
sebabnya ayah lahh yang sanggup guna tulang empat kerat untuk sara keluarga :')

 ZURIAH BINTI AHMAD !
Mak ira !
emak yang ada di sisi saat ira gembira, sedih,marah...
sudi pinjamkan telinga and bagi nasihat bagai.. :')

" Mak dan ayah sanggup bersusah dan cari wang untuk lihat anak berjaya ! "

 SHAHRIDATUL AKMAR BINTI MASPOR !
Kakak ira !
dia penyimpan rahsia ira, walaupun beza umur kami jauh..
itu bukanlah sebab untuk kitaorang jauh juga !

 SARIFUDDIN AZWAN BIN MASPOR !
Abang ira !
pemeriah suasana and otak yang gila-gila walaupun dah tua !
bila dengar ramai kawan dia dah kahwin..
ira baru sedar yang abang ira ni dah tua...
tapi perangai.................

 SITI SOFIA RINA BINTI MASPOR !
Adik ira !
paling bongsu...
paling degil...
paling manja....
heee~
but i'm happy...


this is my family.. *tak tauu nak letak gambar ape !


and someone yang ke 7 !

 NUR AIN NASUHA BINTI MD. NOH !
Jiran ira !
kawan ira !
musuh ira !
cikgu ira !
pendengar ira !
kaunselor ira !
n everything..
she's awesome !

Nira Aien

2) 3 negara, ( bukan negeri ) yang awak idam idamkan untuk ke sana, negara apa :)
 KOREA !


Sebab korea kuat dengan adat diaorang..
korea pandai tarik pelancong untuk melawat negara mereka..
tengok je kat siaran diaorang...
setiap hari diaorang akan tontonkan tempat menarik...

 PARIS !
Sebenarnya teringin nak pergi eiffel tower..
plus kota cinta ??? 

 ENGLAND !


Tak taulahh nape..
tapi teringin nak terbang ke sini...
hope berkesempatan one day.. :)
insyaAllah ;)

3) apa prinsip hidup awak.. beritahu 1 je prinsip :)

" Be the KHAIRU UMMAH, according to sunnah RASULULLAH,
on the road of ALLAH " :')


ok ! done !


heee~ comel... 


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥