Muka REAL awak lagi cantik !

Assalammualaikum !


Dah lama tak update blog nie... aku busy ! :D exam just around the corner ! :')


ok... aku log in laaa FB aku tuuuu setelah otak aku penat ! :)
kerja aku memang tak lainlaa kalau dah ngadap FB tuuuu...
main game, stalk orang, like-like, poke-hempoke and post wall.
setelah aku dah hadap semua perkara2 di atas...
aku pon home2 laaa banyak kali...

lepas tuu aku terjumpa satu gambar makhluk Allah ( perempuan ok ! )
cantik, putih, peewiitttt ! memang bagi aku cukup sempurna muka dia bagi seorang perempuan :)
aku terfikir la kann... " bila aku berkawan dengan budak nie ? "
tengok sekali,macam tak kenal....
tengok lagi sekali, eh macam kenal....
tilik lama2.... fuhhhh ! kompom kenal woahhhh ! kenal sangat !

aku pon macam kagum sikit laa kan....
" wahhh, cantiknya dia.... dia guna produk apa2 ke ? "
dengan semangat berkobar-kobar...aku berazam nak tanya la dia dia guna apa kannn...
punya semangat aku tunggu dia ! *nampak tak gelojohnya di situuu ? :P
sekali bila dia dah ada depan akuu....
" eh, betol ke dia nie ? tapi muka lain je.... semalam tengok cantik, tapi sekarang ???? "

ok fine ! nak edit2 gambar ??? boleh sangat....aku pon kadang2 edit gambar....
PERHATIAN ! edit gambar bukan muka !

aku kesian jugaklaaa dekat sape2 yang tertipu tuuu....
dan ambil keputusan tak nak masuk campur...
kang tak memasal bermasam muka...

itu dia punya hal dengan orang2 lain....bukan hal aku :)
aku tak tau niat dia yang sebenarnya....

kepada dia..........
awak tak takut kantoi ke nanti ? :P
awak tak edit muka awak.....
5 kali lagi cantik tauuu...
sebabnya ? ciptaan Allah itu semua cantik2 dan comel2 belaka ! :)
and......... kat sini awak pakai tudung...
kenapa dekat FB awak tanggal tudung awak ?
awak cantik bila pakai tudung ! :)




p/s : aku tak suke blog baruuuuu nie ! --'















♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Simple Special Giveaway by Izzah Ismail

Asslammualaikum !

memang niela kerja aku bila bosan tak tau nak buat ape :D
setelah aku bukak tutup blog nie...
aku decide join je terus GA nie...
lagipon kebanyakan sponser beliau aku dah follow/like !
*kantoi sudah wa dah banyak kali join GA :P


daripada aku takde buat ape2...
lebih baik aku join nie kan ? untung2 kalau ada rezeki...dapatlah hadiah free,hikhik *gedik !
nak join ? klik banner :)

hadiah ? serius awesome ! nak tauuu...pi cekidaut sendiri ! ;P

Tarikh tutup : sehingga 200 penyertaan !
*ade banyak tempat kosong lagi,ley join !! 


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Status yang macam2 ! O.o

Assalammualaikum !

Status, status, status ! sekarang aku tengok da macam2 status dekat facebook, tagged, twitter..
kadang2 benda aku takleh terfikir pon ade..
kekadang jugak status yang buat aku gelak...

woahhhh, kreatif gile korang !
tabik,tabik ! :)

contohnya......

STATUS2 YANG BUAT AKU GELAK, SWEET, TERHARU, INSAF AND 
MENGINGATI DIRI SENDIRI  !

Bf : u dah siap belum i dah sampai dah ni . Gf : belum lagi . jap nak meckup Bf : u ni lambat la ! cakap nak g dinnner ! Gf : jap la u . bagi i 10minit je nak meckup2 ni :( Bf : u ni SUPER lembap la ! macam kura kura patah kaki Gf : okay2 :( i da siap . u katna ? Bf : jap² i baru nak on the way :p Gf : mmg nak makan kaki neh...

*Kelas bising* *Tiba-tiba diam* *Bunyi kipas* *Lepastu ada orang jerit* "MALAIKAT LALU WOOII !! "

*Dalam Kelas* *Bunyi Fone "Op Op Oppa Gangnam style"* *Cikgu "Fone siapa bunyi tu ? lepas ni jumpa saya kat pejabat . saya nak bluetooth ._.

Die : Ai !Aku : Hai :)Die : Nama saya ***** ******** . 13 tahun . Stamaa . 5A . Anak org kayaAku : .... [Dalam hati : Ada aku kesah ?]Die : Hello dengar tak ? Saya anak orang kaya tau ,Aku : :)Die : Bapak saya bawak BMW 5 series lagi !Aku : Oh ye ke . Saya suke chat ngan orang miskin . Kbye .

Kalau i buah ,Youlah bijinya .Kalau i bulan ,Youlah bintangnya .Kalau i tinggi ,Youlah rendahnya .Kalau i menyampah Youlah orangnya..

Cikgu "okay semua keluarkan buku teks" → Ramai yang tak bawa → Cikgu "Pergi Pinjam buku teks kat kelas lain cepat!" 

*Mesej* BF : hyai AwUcck, AwUck bUaT ApErW TuEee?.. GF : hye, saya tengah search google translate and cari meaning yg awak cakap tu -.- Lol

sepuluh packet biskut tiger aku makan setiap hari time sesi persekolahan dulu . sumpah sekali pun tak pernah menang lumba lari . :/

Jodoh kita ditentukan oleh Allah, bukan ditentukan oleh iklan Taip ON CINTA dan hantarkan ke 32888 :P

♥ Seorang WANITA adalah pelengkap dan sememangnya ISTIMEWA di sisi seorang LELAKI tetapi ingatlah wahai LELAKI. Kamu sebenarnya adalah ISTIMEWA di sisi ALLAH SWT. Maka dgn sebab itu,Dia mengangkat kamu menjadi PEMIMPIN.Dgn KEISTIMEWAAN itu,JAGALAH wanita SEBAIK-BAIKNYA supaya kelak masing-masing, LELAKI dan WANITA,dapat pulang MENGHADAP ALLAH SWT dlm keadaan istimewa DI SISINYA."^^ ♥

Perempuan yang selalu berkata "Saya tak apa-apa , saya okay" itulah perempuan yang kuat walaupun dia sedang mengesat air matanya :')

Daripada Ibnu Umar r.a berkata, Rasulullah s.a.w bersabda:
"Sesungguhnya HATI manusia akan BERKARAT seperti besi yang dikaratkan oleh air. Apakah cara untuk menjadikan ♥ BERSINAR semula. Katanya dengan banyak MENGINGATI MATI dan MEMBACA AL-QURAN.” (Riwayat Baihaqi)... (。◕‿◕。)

PEREMPUAN PENGHUNI NERAKA (OLEH USTAZ AZHAR IDRUS)
Perempuan yang TIADA CITA-CITA melainkan : MAKAN.MINUM.TIDUR.
Di suruh SOLAT, tak nak.
Di suruh BERPUASA, tak nak.
Di suruh belajar MEMBACA QURAN, tak nak.
Di suruh BERTUDUNG, tak nak. Apatah lagi hendak MENUTUP AURAT.
Hidupnya HANYA untuk bergembira dan berseronok.
Hari-harinya di habiskan dengan berseronok, makan, minum dan tidur.


Bila mak kata dia teringat, kita jawab kita sibuk sangat.
Bila ayah kata dia rindu, kita jawab nantilah hujung minggu.
Bila mak minta kita pulang, kita jawab kita belum lapang.
Bila ayah minta kita singgah, kita jawab kerja kita belum selesai.
Bila hati kita terguris, kita kata “Mak memang tak pernah faham”.
Bila hati kita terhiris, kita kata “Ayah memang tak ambil kisah”.

Tetapi:
Bila hati mak kita terguris, mak kata “Tak apa, dia masih muda”.
Bila hati ayah kita terhiris, ayah kata “Tak apa, belum sampai akalnya”.
Bila kita menagis tanda lapar, mak berlari bagai hilang kaki.
Bila kita merintih tanda derita, ayah bersengkang mata bagaikan tiada lena.
Bila kita sedih kerana gagal, mak setia membekalkan cekal.
Bila kita pilu kerana kecewa, ayah teguh berkata dia tetap bangga.


BEZA antara PEREMPUAN BERIMAN dengan PEREMPUAN JAHILIAH ialah mereka mempunyai SIFAT MALU DAN SEGAN..wanita beriman TIDAK TERGAMAK nak tunjukkan gambar-gambar mereka pada ORANG RAMAI dalam keadaan BERSOLEK, PAKAI BAJU LAWA..MENIARAP, TERLENTANG dan macam-macam aksi lagi..mudah-mudahan mereka INSAF..


Girl:"Awak, siapa cinta pertama awak?" Boy:"Cinta pertama saya adalah Allah" Girl: "Kedua?" Boy:"Ibu bapa saya, ketiga baru awak" Girl: ":)"






ok ! kekadang aku on9 hanya nak baca status je kottt... 

tapi bagi aku... ber-0n9 laaa secara baik...jangan buat status yang aku rasa buat orang menyampah..

memang betul " eh, status aku...sukati akulaaa ! " tapi... yang baca tuuu kami !

so, yang status privacy toksahlaaa bagitauu...simpan sendiri2 sudahlaaa :)

toksah jugak maki hamun orang semua... tak baik bukak aib orang :)
problem sendiri,settle kan laaa baik2...
tak perlu nak canang 1 Malaysia walaupun kita nie 1 Malaysia...janji ditepati ! :D

ber-facebooking, ber-tagging, ber-tweeting, ber-blogging or ape jenis ber sekali pon...dengan baik !
hormat sensitiviti orang :)

yap ! aku bukan bagus sangat untuk menasihatkan orang...
tapi just bagi pendapat apa yang aku rasa...
dan sekadar mengingati diri sendiri ! :)



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

AimanAziz's Giveaway 2012

Assalammualaikum !

jom join Giveaway nie !


KOMEN !

Ok ! bagi aku blog http://www.aimanaziz.my nie sangat simple !
takde banyak widget sangat... just yang PERLU jela kann
no wonder laaa...bile aku bukak blog nie.. loading cepat sangat..
then, aku tengok http://www.aimanaziz.my just random updates..
sometimes, bagi informasi2..nasihat..
and kadang2 aku join GA or contest melalui blog http://www.aimanaziz.my laaa...
*kikiki,kantoi sudaaaa !

lastly, http://www.aimanaziz.my semoga success dalam bidang berblogging nie :)
berblogging laaa secara berhemah..
serta dapat tingkatkan lagi bidang penulisan nie,hamboihhh amek !
and tercapai hajat untuk masuk majalah seperti di entry SINI ;D

GOOD LUCK ENCIK BLOGGER ! :)


tag :
blogrinala.blogspot.com
youraremine.blogspot.com

 "Giveaway ini Ditaja oleh Ahmooyy Chantekk , Mk Syahir , Cadar Murah , Izumi Shop , Mizzs Ninie , Greennpanda Craft , Izzah Ismail ,Hosting Rajawali dan Dianjurkan oleh Aiman Aziz"

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

SEGMEN : Bersama warna kegemaranku

Assalammualaikum !

Setelah otak aku penat menghadap nombor2 *studyla tuhhh :P 
aku nak menghadap satu contest yang menarik mata aku untuk terus menaip *hamboihhhh...



kalau nak join...dipersilakan tekan banner :)

CERITAKU BERMULA ! :P

sebenarnya aku ada dua kaler yang jadi peberet aku... iaitu PINK dan ORANGE
aku suka sangat kaler2 nie... kiranya semua benda aku nak warna pink dan orange *normal la kan ?
kalau aku nak pi beli baju ke or whatever laaa.. mata aku akan nampak benda tuhh cantik kalau warna dua2 nie.. *normal jugak kan ?

pernah aku menyampaikan hasrat dekat abang aku... *hamboiihh ayatt..puihhh !
" abg, kak ira nanti nak beli kereta warna pink dengan orange laaa...mesti cantikkan ! " sambil tayang sengih :D and membayangkan rupa kereta idaman kalbu tuuu
huhhh, abg aku dengan tidak berperasaan dan tidak berjiwa seni pon berkata,
" ira....kau nak sambut deepavali ke hapeh ? "
cettt ! dengan hati yang mendung, aku sekeh kepala dia...huh ! tak beri semangat betul !
eh,tapi dia yang tak berjiwa seni ke haku ?? =,=' 

contoh gambar aku,



*sila abaikan apa2..just focus dekat warna baju :)
* ley consider warna pink kan ? :P

nie gambar masa raya hari tuhhh....ok,aku admit most of my baju raya dari dulu takkan lari dengan dua kaler nie :) sampaikan kekadang mak aku cakap,
" ira, tuhh ada warna orange tuhh...taknak beli ke ? " 
uittt, offer ke sindir tu ? * amek ko sebijik ira !

barang2 aku pon kebanyakannya warna pink and orange.. such as :

* corby kite tomey :P


* nampak tak ke-pinknannya tu ?

ok...done :) pendapat aku...
setiap orang ada peberet kaler tersendiri, rite ? and setiap orang ada reason tersendiri why they like pink, green, red and whatever kaler laaaaa...
maybe 1st time nampak terus terjatuh hati, jantung dan limpa tengok warna tuu :)
like me.. me suka warna pink sebab dulu memang menyampah tahap babas b. alagapas dengan pink..
my friend is pink lover, and me ? hate it so much :)
but now ? hmmmm... it's my favourite colour <3

but, my advice is.......
jangan memperlekehkan orang....sukatila depa nak suka warna apa...hang sibuk sangat pasai pa ?
setiap warna ada kecantikan tersendiri...
maybe kita pandang warna ni tak cantik...but orang lain pandang cantik sangat ! :)



* kenapa semua pensel warna ??
sebab dari kecik, bila sebut psl warna2 nie...
mata aku terus terbayang pensel warna :P
*sumber by pakcik google ! tQ

Tarikh Tutup : 30 Sept 2012,*Contest akan terbatal,sekiranya kurang dari 50 org,jadi sama2 berkerjasama tarik kawan join Segmen ini.Tarikh boleh juga berganjak atau berkurang 

Tag :
youraremine.blogspot.com
blogrinala.blogspot.com
blogserabut.blogspot.com

p/s : cantik header blog ! auwww menarik, tertarik.. !

Ordinary Girl


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Greennnpanda Craft's 1st Giveaway

Assalammualaikum !

wahai warga2 bloggers ! jom join this GA ! :)


klik banner kalau nak join :)

 Giveaway period: 5th September - 30th September 2012 !!



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥