#Rezeki - Review Product from Birthday's Giveaway by Ika.

Assalammualaikum.
Salam 1 Malaysia. Ehh.

 

1. ETUDE HOUSE: face cream  mask 
2. HR MARKETING: orange   body soap
3. ELIANTO : eyeshadow. 
4.  RESCUE: face and body scrub.
5. VASELINE:  body lotion
6. ELIANTO : hand cream
7. TENA: feminine wash
8. ELIANTO : 1 lip brush, 1 eyeshadow brush, 2 pc of foundation sponge
9. SASA:  nail color       
 
Pada 6 December 2013, aku ada join satu simple giveaway by ika. Beliau menawarkan 9 barangan sebanyak 4 set. Kita bagitau kenapa kita nak sangat barang tersebut. tak perlu buat entry, tapi just comment.
So, this is my comment.

 

Btw, jangan salah anggap. bukan demand tanak nail colour, tapi beliau cakap kalau tanak nail colour bagitau.
Actually, product tu semua best. tapi yang paling aku suka.. no. 4- AQUA PEELING iaitu face and body scrub. boleh buang segala jenis daki yang ada di badan. nyahhh daki !
tapi, tengok daki sendiri, geli -.-'  tapi, lepas guna.. feeling fresh !!

Untuk maklumat lebih lanjut, boleh ke blog ika --> http://notamanjaku.blogspot.com/
Beliau sering me-review produk-produk atau like fanpage beliau --> It's Me Ika & Ika Shop.

Sangat suka dengan cara beliau me-review. santai. faham. kemas. simple. 
So, kalau nak cari produk kecantikan dengan harga yang sangat berpatutan boleh ke blog or fanpage beliau :) sure tak meyesal + rugi.

To Sis Ika, Happy belated birthday. May Allah bless U. many thanks ♥ and of course i love it !!

kbai. Assalammualaikum.



 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Gua Dah Matang.

Assalammualaikum.
 

Ketahuilah anda, bahawasanya aku menaip entry ini dengan bangganya. rasa macam nak pasang lagu Ya Hanana pastu dengar sambil goyang-goyang kepala. lepastu, nak pasang lagu Fantastic Baby joget ala-ala big bang. Ehhhh? 

Sesungguhnya, haritu gua tunjuk gambar gua dekat someone. 

 

Beliau cakap "Eh, muka dah lainlah sekarang. macam dah matang." 
Aku berbangga. sampai aku rasa macam nak lompat-lompat atas katil. tapi... ehhh, kata dah matang. budak matang tak buat macam tu. :p

Lepastu, dok tersengih-sengih. simpan modal nak berlagak dengan mak. dah ternganga mulut nak cerita dengan mak. beliau bersuara,

"anak mak ni, umur 18 ke 8 tahun ?" okey, sentap.
mak gurau tu. mak gurau tu. :p

Then, dok borak dengan mak. pasal ramai member nak kahwin dah.
Mak tanya, "kenapa? nak kahwin jugak ke ?"
 "Eh, tak makk... belum matang lagi. tak boleh kahwin. :p"

Apabila berbicara tentang kahwin, ketahuilah aku bahawasanya mak aku memang anggap gua dah matang. dah boleh cerita hal kahwin-kahwin. xD gatai :p

Kbai. Assalammualaikum.

Nota kaki : Nak pegang duit sendiri dulu 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Simple Giveaway by Licha

Assalammualaikum.

http://lilylicha.blogspot.com/2013/12/simple-giveaway-by-licha.html

http://lilylicha.blogspot.com/2013/12/simple-giveaway-by-licha.html 





♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

December Giveaway by Fatin Diana

Assalammualaikum.


Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ❤ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.

December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Novel Giveaway by Hanis Masturina

Assalammualaikum.


tag :
http://shidaqilasawa.blogspot.com/
http://blogrinala.blogspot.com/



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA

Assalammualaikum.


End date : 20 Dec 2013



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

THE HOTTEST GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

Assalammualaikum.


51 Hadiah Hot
22 Sponsor Hot
26 Hari Sahaja

p/s : maaf. tiada acc insta :)

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

As-Salam


Top Referal
Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D

Random
Cash RM50 x 5
Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan Comel , Marqis Careno dan Iluvtour



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Terpadam Semua Files ! Help !

Assalammualaikum.

 

Aku terasa nak terjun dari katil lepastu panjat balik, terjun balik. 
Pastu jerit kuat-kuat, sambil lempang muka sendiri dengan nisbah sebanyak 50 kali dalam masa 2 minit.

Kenapalahh aku terpadam files tu. sepatutnya aku biar jeee.. ahhh. Padan muka gua. feeling down.

Kenapa aku terpadam files tuuu ?? Semua pulak tuu.. ahhh, tolong ! tolong !
Penat aku mendownload segala jenis benda selama 3 Tahun.. hilang dalam masa 3 Minit je ! Hebat hebat.

Boleh ke recover balik semua file ?? Help.

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Segmen Sahabat Selamanya II

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera




"Segmen Sahabat Selamanya II" adalah sambungan daripada Segmen Sahabat Selamanya yang pernah hani anjurkan sebelum ini. Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk merapatkan hubungan silaturrahim sesama blogger.Bak kata pepatah“ yang jauh,didekat-dekatkan, dan yang dekat,dirapat-rapatkan”.
Segmen ini diadakan selama dua minggu,iaitu bermula pada 07/12/13 sehingga 11.59 malam pada 21/12/2013.

Segmen Sahabat Selamanya II by DiyanaHani di jayakan oleh Diyanahani, ERAZ Fadli, NORLIDA, Hajar , Wanie , Hannah, dan Akofena Enterprise. Terima Kasih yang tidak terhingga di ucapkan kepada para sponsor.


Diharap semua blogger sudi merajinkan diri menyertai segmen ini.
Jangan lupa blogwalking untuk mencapai tujuan utama segmen ini diadakan.

APA TUNGGU LAGI!!!
KLIK BANNER DAN JOIN.KALAU TAK BOLEH KLIK BANNER,KLIK AYAT KAT BAWAH BANNER YER...JOM JOIN.CARI KAWAN RAMAI-RAMAI..


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

#Fakta Anak Ketiga

Assalammualaikum.

 

Macam takde sebab nak letak gambar encik mimpi. tapi sebab aku suka gambar ni. aku tetap nak letak :p

Lately, aku tengok ramai yang post fakta-fakta anak sulung dan anak bongsu. aku dok tunggu bila anak ketiga nak muncul. tapi tetap tak muncul. sadis.

Fakta Anak Ketiga.

  1. Perangai paling pelik antara semua adik-beradik.
  2. Sensitif dan easy to cry.
  3. Annoying but very strong when facing challengers and trial.
  4. Keras kepala, degil tahap gaban , nak ikut kepala dia saje.
  5. Jenis yang tak kisah orang nak cakap pasal dia. janji beliau selesa, bahagia, dan gumbira.
  6. Kelam kabut dan cuai. kira cepat panik.
  7. Muka bajet garang, tapi sebenarnya cute. :p
  8. Sweet, caring + dalam hati ada taman.
  9. Cepat touching walaupon nampak tough :3
  10. Always awesome !! jyeahhh :p
  11. Suka bergelak ketawa dengan buddyz takkan terpisahnya walaupon hati tengah sayu, sedih.
  12. Mood tak dijangka. kadang-kadang happy, kadang-kadang moody. marah dalam diam, sentap pon diam. yekeeee ??? 
  13. Seorang yang pemalu. tapi bila dah kenal, rapat. beliaulah manusia yang paling riuh itu.
  14. Manja. puiiihh
  15. Merupakan tulang belakang adik beradik.
  16. Anak harapan ibu dan ayah.
  17. Happy depan orang, tapi dibelakang, hanya mampu menangis dalam diam.
  18. Waktu muda agak menyusahkan, tapi paling berbakti bila dah besar.
  19. Muka gangster, tapi cepat jatuh hati. adesss
  20. Jarang menunjukkan kemarahan, tapi bila dah marah. errr, kompom semua cabut.
  21. Tidak suka dibanding-bandingkan.
  22. Tak suka cerita masalah pada orang lain.


    Actually, benda ni sekadar suka-suka. jangan percaya sangat :p tapi macam terkena dekat aku xD
     
    Nota kaki : Sape anak ketiga ?? :D




♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

bearyblossom's Mega Giveaway

Assalammualaikum.

bearyblossom's Mega Giveaway !

Klik banner untuk join .


Hadiah menarik menanti :
File K-pop x 2
K-pop Phone Chain x 1
Dust Plug K-pop x 2
Bead set bernilai RM100 x 3
Discount Voucher x 5
Plain Wide Shawl x 4
Flower crown x 1
Fridge magnet x 1
VCO Everlynn x 1
Shiseido Mask x 4
RM5 top up x 2
Blouse / dress x 2
Vector portrait + frame x 1
Boya Whitening Mask x 1
L - glutathione Magic Cream x 1
3in 1 Trio Lovely Lips Pallete x 1
Sabun susu beras x 1
Keychain smurfs x 1
Top up RM10 x 4
Cathy doll product x 2
keychain x 4
Gelang tangan x 1
Tudung double face x 3
Shawl x 1
Kopi Minuman kesihatan Green Fit x 1
Minyak angin Fresh Care x 1
Gelang x 1
Tasbih digital x 2
Tribal shawl x 2
Silk scarf x 2
Shirt / blouse x 30
Membership card x 3


Jom jadi salah satu pemenang giveaway ini !

*tiada instagram.


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Review online shop: By Puji

Assalammualaikum.

http://www.fatindiana.com/2013/12/segmen-review-by-puji.html

Mula-mula tengok segmen ni. I thought... kena review this online shop beserta puji-pujian. seriously. 
tapi rupa-rupanya by puji merupakan salah satu online shop yang bergiat aktif di laman sosial seperti pesbuk dan instagram. but, sorry saya takde insta. ngee. and of course mempunyai follower yang beriban. aku je manusia lambat yang tidak tahu akan kewujudannya. thanks to FD memperkenalkannya.
ini adalah bukti akan kewujudan, kehebatan, dan keramaian followersnya. amboih, teruk tatabahasa nohh.

http://instagram.com/bypuji?ref=badge#

https://www.facebook.com/bypuji

By Puji menjual 100% for Hijab. So, for those yang nak cari keluaran tudung yang trendy, gojes, top, exclusive, perfect, unique design, classy. boleh meneroka page by Puji. confirm sangat puas hati. 

Yang paling ai suka ialah apabila By Puji mengeluarkan jenis tudung yang boleh cover your chest. menjadikan anda seorang yang comel, selesa dan bahagia ♥ okey, macam takde kena mengena.

Photo: InsyAllah mari kita sama-sama mencari keredhaan Allah. Amin. Assalamualaikum and morning :) 

Bermakna, By Puji bukan sahaja menjadikan anda seorang yang bergaya. malah, seorang yang menutup aurat dengan sempurna juga. Bahasa Melayu sangat kata-kata aku. tapi itulah kenyataan ♥

By Puji juga menjual tudung pada harga mampu milik. bergantung pada kuasa beli pengguna. haaa.. ekonomi sangat. kebanyakan, tudung yang dijual berharga RM25 !! So, ladies.. meh pakat pakat serang !! ♥

Selain itu, By Puji ada menganjurkan contest-contest di pagenya bagi menghargai pengikut setia mereka. By Puji bukan sekadar 'online shop' semata, tapi ada juga melibatkan diri di events seperti Putrajaya Fashion Festival. So, girls.. please, alert dengan events yang melibatkan By Puji. mana tau dapat murah :p

Tapi yang paling ai suka sangat sangat sangat ♥ haa.. triple sangat adalah apabila walaupon By Puji busy dalam mengendalikan online shopnya, namun tidak ketinggalan juga tentang tips yang perlu dikongsikan. bak kata, macam sesibuk mana hal keduniaan pon, pengisian ilmu mengenai ukhrawi tidak lupakan. ♥ amboihh.
kalau nak tau tips gapo dio, boleh cekidaut sendiri.

RM25.


Ok, yang ni cuma suku je. nak tengok lagi boleh ke page mereka ♥
Jangan risau mereka sangat peramah. alaaa, mesra pelanggan okey ! 

kbai. Assalammualaikum.





♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Random Giveaway RM50 Tunai oleh HASRULHASSAN.COM

Assalammualaikum.


END DATE : 15 DIS 2013

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Beza Darjah Enam DULU dan SEKARANG.

Assalammualaikum.

 

I'm quite busy untuk minggu ni. ecehhh. aku tolong Puan Emak menanda kertas exam untuk tahun ni. SDEA. stands for Sijil Darjah Enam Agama. kot lahhh. dah lama tinggalkan darjah enam, dah lupa dah.

Ekcelli, setiap tahun Puan Emak akan menanda kertas untuk SDEA dan SDKA ( Darjah Khas ye kawan kawan )
kata anak yang baik dan solehah. seorang anak yang baik, haruslah menolong kan. aishh, dah jadi macam tak ikhlas pulak. :p

lagipon, boleh tambah side income time cuti cuti ni kan. so, after siap semua ni, barulah aku start berblogwalking, blogswimming, blogrunning, blogeating, dan sewaktu dengannya.

Teringat pula masa aku darjah enam dulu, nak exam. ilek dekat rumah, study. takde sebarang gangguan. Puan Emak paksa study. tak boleh main galah panjang dengan kengkawan time nak exam SDEA ni. heaven. 

tapi sekarang, aku rasa gangguan untuk beriang ria di luar rumah ditukar kepada gangguan pesbuk, twitter, blog, wechat, kakaotalk, whatsapp, pou, dan seangkatan dengan mereka. sekarang pon, aku takde menatang ni semua -.-'

Waktu dulu, time nak exam. mestilah ada bermaaf-maafan dan bersalam-salaman. perkara wajib bak kata Puan Emak ai. so, mesti ada upacara nangis nangis kan. 

tapi sekarang, small matter je bro. snap gambar sendiri. post dekat pesbuk dengan caption 'aku dah nak exam, tolong doakan. tolong maafkan kalau ada salah silap. whatever' then, tag sampai limit. beres.

aku tau semua ni pon aku tengok sendiri di pesbuk. dan aku baru tau yang aku 'berkawan' dengan budak darjah enam di pesbuk. ohmaii. takpela, seronok jugak. ahak. :p

Konklusinya, Laman sosial menyenangkan. laman sosial juga sometime membunuh terutama budak budak underage. ceh, macam aku dah tua sangat je gamaknya. :p

kbai. Assalammualaikum.

Nota kaki : Gua terasa muda bila 'berkawan dengan budak darjah lima or enam di pesbuk ♥




♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

#WW 1 - Wishlist yang Belum Tentu Tertunai.

Assalammualaikum.

Selama aku berblogging. tak pernah lagilah tergerak nak buat Wordless wednesday ni sebabnya aku kalau dah start berentry, maka memang panjang berjela. hipotesis accepted. so, kali ni tak taula boleh diterima atau idok.

 

Dah plan, nak bawak diri jauh jauh. bunyi macam keciwa. tapi peduli apa. nak lari juga. sambil nyanyi lagu bawaku pergi by Zizan and Kaka.

Nota kaki : Be Strong Ira !! Allah always there.. with you ♥


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

"Ini Bukan Anak yang Pakcik Didik Ni, Mesti Ada Orang Lain yang Didik Dia Sampai Ke Tahap Ini." - Ayahanda Allahyarham Ahmad Ammar.

Assalammualaikum.

Photo: bon voyage my brother


Cerita tentang Allahyarham Akhi Ahmad Ammar.

Bismillah...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Oleh krn rmai yg brtanya dan ingin mngenali lebih dekat siapa Al-Marhum Ahmad Ammar Bin Azam yg baru2 ini mnggemparkn ummah dgn pemergian beliau mnghadap Ilahi. Maka sy sbg sahabat spengajian beliau di Turki brasa brtanggungjwab utk mmperkenalkn serta mem 'promote' kn sgl kebaikan yg beliau prnah lakukn smasa hayatnya mudah2an ia dikira ilmu brmanfaat yg dtinggalkan beliau (yg mana pahalanya brterusan shingga kiamat). Harap kpd siapa yg baca, baca lah smp tamat. Maaf ia agak pnjang dan akan mngambil masa paling kurang 20 minit dgn bnyak ayat yg x trsusun.

Beliau ntara student Msia trawal ( beliau batch ke 2, sy ke-4 walaupun smp skrg student msia d Turki x smp 35 org pun) yg mlawan arus perdana apabila mmilih Turki sbg destinasi pngajian setelah SPM. Sbb tu kami pggil beliau Abg Long. Agak aneh, seorang yg pernah dinobat sbg pelajar kedua trbaik SPM 2010 di RMC dgn pencapaian 9A1 1A2 mmilih utk smbung d Turki, Negara yg sering dlabel sbg Negara eropah yg 'sakit'. patutnya beliau ke tempat yg lebih brprestij. dah la amb Turki, ingatkn amb medic ke, atau engineering, tgk2 amb sejarah, bidang yg sering diamb oleh student gred C dan D, sjarah Uthmaniyyah plak tu. MashaAllah. Bila prtama kali sy tnya beliau knapa pilih Turki dan amb sejarah. Jawapan beliau "Turki ni dulu prnah jd pusat Dunia Islam 600 tahun, xde kuasa dunia yg lg lama drpd tu, Negara lain pun respect n tunduk dgn Turki, knapa kita x bngga, tu sjarah kita. kita boleh kmbalikn balik sjarah tu. lpstu kita ni da blaja tinggi2 last2 org yg blaja lebih2 kurang plak control kita. sbb tu ana amb sejarah". Cukup trsentak dgn jawpan tajam beliau.

Beliau seorg yg sgt pndiam, tp skali beliau cakap, smua org nk dgr dan akan ingat ap yg beliau cakap. Beliau jg sgt susah nk gelak ketawa, tp skali beliau ketawa smua org ingat bila dan apa yg buat beliau ketawa. Beliau jgn haraplah nk brckp dgn perempuan, sgt kekok klu beliau dlm situasi trsebut. prnah skali beliau bwk student msia overseas yg dtg cuti d Turki dn kebetulannya perempuan, oleh krn beliau malu nk bg tahu kt perempuan trsebut, beliau call seorang sahabat kami yg amb master d Turki utk tlg bg tau perempuan tu apa yg dia nk bg tau. Padahal beliau ad dpan prempuan trsebut. MashaAllah begitu skali beliau mnjaga dirinya.

Beliau seorang yg sgt rajin menolong, klu ad prgrm ap2 d rumah, beliau org yg pertama smp utk bantu bentang tikar, sapu2, kadang2 masak dan hidangkan makanan. beliau jgla yg last skali balik sbb nk bantu gulung tikar, sapu2 balik, basuh pinggan dn bungkuskn makanan. Sungguh luar biasa akhlak serta tingkah laku beliau. Beliau sgt sopan santun, sgt brjaga2 ketika brtanya dn sgt brdisiplin. sbb beliau prnah ckp "dulu mse kecik2 mmng kuat ah main2 tp lpas masuk RMC mmng kna train habis". Sy cukup rapat dgn beliau dan keluarga beliau malah sy mngenali bapa beliau Hj. Azam sudah 10 tahun. mana tidaknya msa first time sy ngaji dpan org umur 8 tahun, atas prmintaan bapa beliau lah yg ketika itu masih Presiden ABIM, sejak itu lg sy aktif dlm prgrm ABIM dan WADAH sehingga kini. Sejak sy smp d Turki, klu sabtu ahad, sy akan prgi ke rumah beliau dkt Fetih Mahallesi (hari2 lain sy d asrama Turki) ,mkan sma2, beliau masak, brsukan, brdiskusi smp tulis kt whiteboard dan akan tidur d biliknya. ntara cara beliau ialah sbelum tidur dan bangkit dr tidur, beliau akan tepuk tilam dan baca 3 surah Qul, pd masa tu sy ingat mungkin dr sek. menengah lg kot dia mcm ni. Beliau sering tidur lewat krn mmbaca buku (buku2 nya bnyak yg dah ghabak dan bnyak tulisan menunjukkan yg mmng beliau mmbacanya). Bulan lpas, sy dminta utk bentang mngenai sejarah Uthmaniyyah di laman Univ. Terbuka Anak Muda (UTAM), beliaulah yg sy jdkn rujukn utama. beliau pun bg la buku2 dan article2 sbg prsediaan utk sy. Beliau jg cadangkn supaya setiap minggu mesti ad student yg akan present mngenai apa2 ikut bidang masing2. 

Ketika Eid Adha yg lalu, kami (student Msia) brkump. brsama2 selama sminggu. dlm seminggu tu ad 1 hari full prgrm dr pg smp mlm. kami dibahagi2 ikut kump. Dtakdirkn Allah, kump sy dketuai oleh beliau. tp yg lawaknya nama kump sy yg beliau bg.oleh sbb beliau sgt suka Sultan Muhammed Al-Fatih, maka nama kump kami yg beliau bg ialah 'Fatih Var Mı?' yg brmaksud Fatih ade ke? sgt kelakar sbb nama kump kami soalan. Jd setiap kali nama kump kami dpanggil, smua akan ketawa trbahak2 trmasuk kami dn beliau sendiri. Tugasan kami adalah pg ke muzium Atatürk dn buat skit research. Dlm muzium itu, beliau seolah2 jd penceramah apabila sgl gambar2 yg ad dlm muzium trsebut beliau trangkn dgn detail lebih drpd petugas2 muzium trangkn pd kami.

Ad skali tu time mkan mlm d rumahnya, beliau crita pngalaman beliau smasa mngikuti misi kmanusiaan d Syria. Beliau kt,"Ana ni bukannya reti Arab". smua org yg mnyertai misi ini tahu bhs arab dn bila tentera Syria tnya dr mna dtg, mrk jwb Syria (walaupun bukan sbnrnya). bla smp turn beliau dtnya, beliau jwb Maliziya, trus x dpt masuk. Alhamdulillah beliau brjaya jg cari jln belakang dn masuk pd waktu mlm scara smbunyi. Sbelum bliau pg, beliau prnh kt "ana klu tgk prempuan2 Turki ni msti rsa mcm nk kena kwen da ni, x tau sbb apa". ketika beliau brmalam d wad hospital Syria , beliau trdgr bunyi bom yg sgt kuat, trus beliau mengucap dn brsedia utk syahid (krn salah satu tujuan beliau ke Syria jg adlah utk syahid). kemudian x de apa2 brlaku beliau trus tidur. Dlm tidurnya beliau brmimpi brtemu bidadari. Ketika hari terakhir beliau d Syria, beliau ad brtanya dgn sorang pemandu di Syria (kbetulan driver tu boleh ckp inggeris skit2) "knapa pemuda2 kt sini brani betul dn nk syahid" driver tu jwb "pemuda kt sini da x pandang da harta bnda dan wanita2, diorg sume hnya tggu syurga dn bidadari syurga, sbb tu diorg nk syahid". Beliau pun ceritakan apa yg beliau mimpi, driver tu kt "awak ni boleh mati syahid ni". Sekembalinya beliau ke Istanbul dgn slamat, kami pun (psl baru habis baca buku 'Kemenangan yg Tertangguh oleh sdr Hasbie Muda) gelarkn beliau 'Syahid yg Trtangguh'. Bila beliau cerita pd kami yg beliau mimpi. kami smua gelak dan kata, "nta ni kuat sgt brgurau". Namun hari2 berikutnya beliau mmng brubah, setiap kali beliau pndang prempuan, tiada apa2 yg drasainya. 'Ajeeb!!!

Prnah jg beliau minta pd sy, "nta tlg ngaji time ana kawen nnti ye" sy pun jwb smbil trsengheh "dah dkat ke? dgn org mna?" Beliau jwb "ana mintak ayah ana carikn, ayah nk cari org bosnia" ktanya smbil brseloroh. Beliau jg ckp "nnti klu kt ana meninggal kt sini pun nta tlg ngaji jg skit paling2 pun Qul huAllah pun ok la" sy pun jwb "x yah la ckp2 mcm tu".

Bbrp hari sblum beliau pergi mngahadap Yang Maha Esa, kami brtemu dlm satu majlis makan malam di Çamlıca. turut dhadiri oleh menteri pelancongan, Dato' Seri Nazri Aziz. Kbetulan bbrp hari sbelum itu pula, sy brkesempatan brtemu dgn Menteri Luar Turki, Dr. Ahmet Davutoğlu (nnti sy terangkn knapa sy selitkan nama Dr. Davut). Beliau tanya sy mcmna bleh jmp Dr. Davut sbb beliau nk sgt jmp dgnnya. Sy jwb Dato' Seri Anwar Ibrahim yg bwk jmp msa dia dtg Beşiktaş hari tu. Beliau kt Dr. Davut seorang yg sgt bijak. Gandingan EGD (Erdoğan, Gül, Davutoğlu) shj dah boleh gerunkn musuh2 Turki. Pd mlm itu beliau brcakap bnyak lebih dr biasa.

HasbunAllahu wani'mal wakeel, Wallahi x sy sangka2 itulah prtemuan perpisahan kami di ardhillah ini krn 2 hari slps itu, insan yg sudah sy anggap sprt abang dn murobbi tlh dpanggil mnghadap Tuhannya. Beliau prgi meninggalkn kami dan ummah buat slama2nya. Saat beliau ingin melintas d jln raya, kaki beliau trgelincir krn jln mmng agak licin, trus dlanggar sebuah ambulan kena bhg bahu bliau (faham2lah ambulan Turki laju mcmna). Kami trus ke hospital utk urusan forensik. Ibu bapa beliau tiba d airport pd besoknya dgn keadaan yg ckup tenang (sy x prnah melihat wajah setenang mrk yg baru shj kehilangan seorang prmata yg lebih awal dpanggil olehNya, malah beliau mrupkn satu2nya anak lelaki dlm kluarga). Sy masih x dpt trima hakikat ketika itu, ia sprt mimpi. Setelah jenazah dmandikn, kelihatan peluh msih ad pd wajah beliau. Sy knal muka beliau time tidur dn begitu lah wajah yg sama pd ketika itu, mmng rasa mcm nk kejutkn je. Namun Allah lebih mnyayangi beliau.

Ketika jenazahnya d solatkn di Masjid Ayyub Al-Ansaari, ribuan yg hadir. Pd ketika itu, saya yakin beliau seorang yg tiada musuh. Rakan2nya sama2 ponteng klas pd hari itu sbb lecture2 pun x dtg univ. smata2 utk brsama solatkn jenazah beliau. Saat dkebumikn di prkuburan Eyyüp Sultan Camii, rmai yg x sangka beliau boleh dtempatkn d situ (krn prkuburan tresbut jg ad maqam sahabat Rasulullah S.A.W, Abu Ayyub Al-Ansaari serta para mukminin yg lain, jd agak luar biasa klu org yg tiada kaitan dgn krajaan tmbahan pula foreigner utk dtempatkn d situ) MasyaAllah. Ketika itu, kwan2 univ. beliau turut mmakai lencana gambar beliau pd pakaian masing2. Dlm video ini, sbnrnya bukan sy djemput utk bc surah Al-Ikhlas (x sprt yg trtera dlm video), tp sayalah yg minta utk baca. Sy ckap dkat Hoca bhw Al-Marhum prnah minta sy bc pd msa ini. Sy pun baca surah Al-Ikhlas sbnyak 3 kali (dlm video tu kali prtama), kali ke2 dan ke 3 sy sebak dan x dpt menahan air mata yg mengalir mengenangkn prmintaan beliau smasa hayatnya yg pd masa itu sy fikir beliau brgurau. setelah selesai urusan pengkebumian, bapa beliau jmp dn kata pd sy smbil senyum "nnti bc lama2 lg", sy trdiam, hati sy kata pkcik ni x rsa sedih ke, sy lebih emosi dr bapa beliau ketika itu. Pd keesokan harinya, bapa beliau mndpt pnggilan telepon dr Dr. Davut yg turut mngucapkan takziah. SubhanAllah, siapa sangka org yg teringin sgt beliau nk jmp smasa hidup tp x brkesempatan. Namun saat beliau pergi turut mndpt pengetahuan org itu. Bbrp hari yg lalu, fakulti beliau d Univ. Marmara tlh menanam sbuah pokok yg dberi nama smpena nama beliau. Papan utama d Marmara Univ tertera "AHMET AMMAR, BİZ ÇOK SEVİYORUZ" yg brmaksud " Kami amat merinduimu Ahmad Ammar". Bapa beliau tatkala melihat suasana trsebut kata pd sy smbil mnggeleng kepala "ini bukan anak yg pkcik didik ni, mesti ad org lain yg didik dia smp ke tahap ini."

Last skali sblum beliau pergi, status terakhir beliau d FB surah Taubah ayat 111 yg mana Allah brfirman "Sesungguhnya Allah mmbeli org2 mukminin, diri mrk serta harta mrk dgn syurga" ckup mmberi kesan kpd sesiapa shj yg mmbcanya. Sy redha beliau tetap telah pergi. hnya ilmu, nasihat dan smangat yg beliau tggalkn pd sy. kalau dulu org sebut Fatih var mı? pasti akan ketawa trbahak2, namun kini kalau dsebut lg, hnya wajah beliau yg akan dkenang dan air mata akan mngalir. Rmai diantara kami ingat apa yg jd pd beliau akan mnjadi kerisauan ibu bapa d luar utk mnghantar anak2 mrk ke Turki. Namun kuasa Allah rupa2nya beliaulah pncetus dan pembuka mata kpd masyarakat utk mula mngenal apa itu Turki dsamping mnjalinkn hubungan yg erat ntara Msia dan Turki.

Sungguh, beliau hebat,hebat, mmng hebat!!!. Moga dgn hnya menonton video ini rmai lg pemuda2 yg akan mengikut jejak wira uthmaniyyah ini. Sy pasti dan akan slama2nya mencemburui beliau. "Abg Long Ammar Ağabey.Seni çok seviyorum". Doakan beliau dtempatkn brsama para mukminin.

Al-Faatihah.

MUHAMMAD BiN AHMAD ZAHiD
20/11/2013
İSTANBUL,TÜRKİYE 

Cerita tentang Allahyarham Akhi Ahmad Ammar.

Bismillah...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Oleh krn rmai yg brtanya dan ingin mngenali lebih dekat siapa Al-Marhum Ahmad Ammar Bin Azam yg baru2 ini mnggemparkn ummah dgn pemergian beliau mnghadap Ilahi. Maka sy sbg sahabat spengajian beliau di Turki brasa brtanggungjwab utk mmperkenalkn serta mem 'promote' kn sgl kebaikan yg beliau prnah lakukn smasa hayatnya mudah2an ia dikira ilmu brmanfaat yg dtinggalkan beliau (yg mana pahalanya brterusan shingga kiamat). Harap kpd siapa yg baca, baca lah smp tamat. Maaf ia agak pnjang dan akan mngambil masa paling kurang 20 minit dgn bnyak ayat yg x trsusun.

Beliau ntara student Msia trawal ( beliau batch ke 2, sy ke-4 walaupun smp skrg student msia d Turki x smp 35 org pun) yg mlawan arus perdana apabila mmilih Turki sbg destinasi pngajian setelah SPM. Sbb tu kami pggil beliau Abg Long. Agak aneh, seorang yg pernah dinobat sbg pelajar kedua trbaik SPM 2010 di RMC dgn pencapaian 9A1 1A2 mmilih utk smbung d Turki, Negara yg sering dlabel sbg Negara eropah yg 'sakit'. patutnya beliau ke tempat yg lebih brprestij. dah la amb Turki, ingatkn amb medic ke, atau engineering, tgk2 amb sejarah, bidang yg sering diamb oleh student gred C dan D, sjarah Uthmaniyyah plak tu. MashaAllah. Bila prtama kali sy tnya beliau knapa pilih Turki dan amb sejarah. Jawapan beliau "Turki ni dulu prnah jd pusat Dunia Islam 600 tahun, xde kuasa dunia yg lg lama drpd tu, Negara lain pun respect n tunduk dgn Turki, knapa kita x bngga, tu sjarah kita. kita boleh kmbalikn balik sjarah tu. lpstu kita ni da blaja tinggi2 last2 org yg blaja lebih2 kurang plak control kita. sbb tu ana amb sejarah". Cukup trsentak dgn jawpan tajam beliau.

Beliau seorg yg sgt pndiam, tp skali beliau cakap, smua org nk dgr dan akan ingat ap yg beliau cakap. Beliau jg sgt susah nk gelak ketawa, tp skali beliau ketawa smua org ingat bila dan apa yg buat beliau ketawa. Beliau jgn haraplah nk brckp dgn perempuan, sgt kekok klu beliau dlm situasi trsebut. prnah skali beliau bwk student msia overseas yg dtg cuti d Turki dn kebetulannya perempuan, oleh krn beliau malu nk bg tahu kt perempuan trsebut, beliau call seorang sahabat kami yg amb master d Turki utk tlg bg tau perempuan tu apa yg dia nk bg tau. Padahal beliau ad dpan prempuan trsebut. MashaAllah begitu skali beliau mnjaga dirinya.

Beliau seorang yg sgt rajin menolong, klu ad prgrm ap2 d rumah, beliau org yg pertama smp utk bantu bentang tikar, sapu2, kadang2 masak dan hidangkan makanan. beliau jgla yg last skali balik sbb nk bantu gulung tikar, sapu2 balik, basuh pinggan dn bungkuskn makanan. Sungguh luar biasa akhlak serta tingkah laku beliau. Beliau sgt sopan santun, sgt brjaga2 ketika brtanya dn sgt brdisiplin. sbb beliau prnah ckp "dulu mse kecik2 mmng kuat ah main2 tp lpas masuk RMC mmng kna train habis". Sy cukup rapat dgn beliau dan keluarga beliau malah sy mngenali bapa beliau Hj. Azam sudah 10 tahun. mana tidaknya msa first time sy ngaji dpan org umur 8 tahun, atas prmintaan bapa beliau lah yg ketika itu masih Presiden ABIM, sejak itu lg sy aktif dlm prgrm ABIM dan WADAH sehingga kini. Sejak sy smp d Turki, klu sabtu ahad, sy akan prgi ke rumah beliau dkt Fetih Mahallesi (hari2 lain sy d asrama Turki) ,mkan sma2, beliau masak, brsukan, brdiskusi smp tulis kt whiteboard dan akan tidur d biliknya. ntara cara beliau ialah sbelum tidur dan bangkit dr tidur, beliau akan tepuk tilam dan baca 3 surah Qul, pd masa tu sy ingat mungkin dr sek. menengah lg kot dia mcm ni. Beliau sering tidur lewat krn mmbaca buku (buku2 nya bnyak yg dah ghabak dan bnyak tulisan menunjukkan yg mmng beliau mmbacanya). Bulan lpas, sy dminta utk bentang mngenai sejarah Uthmaniyyah di laman Univ. Terbuka Anak Muda (UTAM), beliaulah yg sy jdkn rujukn utama. beliau pun bg la buku2 dan article2 sbg prsediaan utk sy. Beliau jg cadangkn supaya setiap minggu mesti ad student yg akan present mngenai apa2 ikut bidang masing2.

Ketika Eid Adha yg lalu, kami (student Msia) brkump. brsama2 selama sminggu. dlm seminggu tu ad 1 hari full prgrm dr pg smp mlm. kami dibahagi2 ikut kump. Dtakdirkn Allah, kump sy dketuai oleh beliau. tp yg lawaknya nama kump sy yg beliau bg.oleh sbb beliau sgt suka Sultan Muhammed Al-Fatih, maka nama kump kami yg beliau bg ialah 'Fatih Var Mı?' yg brmaksud Fatih ade ke? sgt kelakar sbb nama kump kami soalan. Jd setiap kali nama kump kami dpanggil, smua akan ketawa trbahak2 trmasuk kami dn beliau sendiri. Tugasan kami adalah pg ke muzium Atatürk dn buat skit research. Dlm muzium itu, beliau seolah2 jd penceramah apabila sgl gambar2 yg ad dlm muzium trsebut beliau trangkn dgn detail lebih drpd petugas2 muzium trangkn pd kami.

Ad skali tu time mkan mlm d rumahnya, beliau crita pngalaman beliau smasa mngikuti misi kmanusiaan d Syria. Beliau kt,"Ana ni bukannya reti Arab". smua org yg mnyertai misi ini tahu bhs arab dn bila tentera Syria tnya dr mna dtg, mrk jwb Syria (walaupun bukan sbnrnya). bla smp turn beliau dtnya, beliau jwb Maliziya, trus x dpt masuk. Alhamdulillah beliau brjaya jg cari jln belakang dn masuk pd waktu mlm scara smbunyi. Sbelum bliau pg, beliau prnh kt "ana klu tgk prempuan2 Turki ni msti rsa mcm nk kena kwen da ni, x tau sbb apa". ketika beliau brmalam d wad hospital Syria , beliau trdgr bunyi bom yg sgt kuat, trus beliau mengucap dn brsedia utk syahid (krn salah satu tujuan beliau ke Syria jg adlah utk syahid). kemudian x de apa2 brlaku beliau trus tidur. Dlm tidurnya beliau brmimpi brtemu bidadari. Ketika hari terakhir beliau d Syria, beliau ad brtanya dgn sorang pemandu di Syria (kbetulan driver tu boleh ckp inggeris skit2) "knapa pemuda2 kt sini brani betul dn nk syahid" driver tu jwb "pemuda kt sini da x pandang da harta bnda dan wanita2, diorg sume hnya tggu syurga dn bidadari syurga, sbb tu diorg nk syahid". Beliau pun ceritakan apa yg beliau mimpi, driver tu kt "awak ni boleh mati syahid ni". Sekembalinya beliau ke Istanbul dgn slamat, kami pun (psl baru habis baca buku 'Kemenangan yg Tertangguh oleh sdr Hasbie Muda) gelarkn beliau 'Syahid yg Trtangguh'. Bila beliau cerita pd kami yg beliau mimpi. kami smua gelak dan kata, "nta ni kuat sgt brgurau". Namun hari2 berikutnya beliau mmng brubah, setiap kali beliau pndang prempuan, tiada apa2 yg drasainya. 'Ajeeb!!!

Prnah jg beliau minta pd sy, "nta tlg ngaji time ana kawen nnti ye" sy pun jwb smbil trsengheh "dah dkat ke? dgn org mna?" Beliau jwb "ana mintak ayah ana carikn, ayah nk cari org bosnia" ktanya smbil brseloroh. Beliau jg ckp "nnti klu kt ana meninggal kt sini pun nta tlg ngaji jg skit paling2 pun Qul huAllah pun ok la" sy pun jwb "x yah la ckp2 mcm tu".

Bbrp hari sblum beliau pergi mngahadap Yang Maha Esa, kami brtemu dlm satu majlis makan malam di Çamlıca. turut dhadiri oleh menteri pelancongan, Dato' Seri Nazri Aziz. Kbetulan bbrp hari sbelum itu pula, sy brkesempatan brtemu dgn Menteri Luar Turki, Dr. Ahmet Davutoğlu (nnti sy terangkn knapa sy selitkan nama Dr. Davut). Beliau tanya sy mcmna bleh jmp Dr. Davut sbb beliau nk sgt jmp dgnnya. Sy jwb Dato' Seri Anwar Ibrahim yg bwk jmp msa dia dtg Beşiktaş hari tu. Beliau kt Dr. Davut seorang yg sgt bijak. Gandingan EGD (Erdoğan, Gül, Davutoğlu) shj dah boleh gerunkn musuh2 Turki. Pd mlm itu beliau brcakap bnyak lebih dr biasa.

HasbunAllahu wani'mal wakeel, Wallahi x sy sangka2 itulah prtemuan perpisahan kami di ardhillah ini krn 2 hari slps itu, insan yg sudah sy anggap sprt abang dn murobbi tlh dpanggil mnghadap Tuhannya. Beliau prgi meninggalkn kami dan ummah buat slama2nya. Saat beliau ingin melintas d jln raya, kaki beliau trgelincir krn jln mmng agak licin, trus dlanggar sebuah ambulan kena bhg bahu bliau (faham2lah ambulan Turki laju mcmna). Kami trus ke hospital utk urusan forensik. Ibu bapa beliau tiba d airport pd besoknya dgn keadaan yg ckup tenang (sy x prnah melihat wajah setenang mrk yg baru shj kehilangan seorang prmata yg lebih awal dpanggil olehNya, malah beliau mrupkn satu2nya anak lelaki dlm kluarga). Sy masih x dpt trima hakikat ketika itu, ia sprt mimpi. Setelah jenazah dmandikn, kelihatan peluh msih ad pd wajah beliau. Sy knal muka beliau time tidur dn begitu lah wajah yg sama pd ketika itu, mmng rasa mcm nk kejutkn je. Namun Allah lebih mnyayangi beliau.

Ketika jenazahnya d solatkn di Masjid Ayyub Al-Ansaari, ribuan yg hadir. Pd ketika itu, saya yakin beliau seorang yg tiada musuh. Rakan2nya sama2 ponteng klas pd hari itu sbb lecture2 pun x dtg univ. smata2 utk brsama solatkn jenazah beliau. Saat dkebumikn di prkuburan Eyyüp Sultan Camii, rmai yg x sangka beliau boleh dtempatkn d situ (krn prkuburan tresbut jg ad maqam sahabat Rasulullah S.A.W, Abu Ayyub Al-Ansaari serta para mukminin yg lain, jd agak luar biasa klu org yg tiada kaitan dgn krajaan tmbahan pula foreigner utk dtempatkn d situ) MasyaAllah. Ketika itu, kwan2 univ. beliau turut mmakai lencana gambar beliau pd pakaian masing2. Dlm video ini, sbnrnya bukan sy djemput utk bc surah Al-Ikhlas (x sprt yg trtera dlm video), tp sayalah yg minta utk baca. Sy ckap dkat Hoca bhw Al-Marhum prnah minta sy bc pd msa ini. Sy pun baca surah Al-Ikhlas sbnyak 3 kali (dlm video tu kali prtama), kali ke2 dan ke 3 sy sebak dan x dpt menahan air mata yg mengalir mengenangkn prmintaan beliau smasa hayatnya yg pd masa itu sy fikir beliau brgurau. setelah selesai urusan pengkebumian, bapa beliau jmp dn kata pd sy smbil senyum "nnti bc lama2 lg", sy trdiam, hati sy kata pkcik ni x rsa sedih ke, sy lebih emosi dr bapa beliau ketika itu. Pd keesokan harinya, bapa beliau mndpt pnggilan telepon dr Dr. Davut yg turut mngucapkan takziah. SubhanAllah, siapa sangka org yg teringin sgt beliau nk jmp smasa hidup tp x brkesempatan. Namun saat beliau pergi turut mndpt pengetahuan org itu. Bbrp hari yg lalu, fakulti beliau d Univ. Marmara tlh menanam sbuah pokok yg dberi nama smpena nama beliau. Papan utama d Marmara Univ tertera "AHMET AMMAR, BİZ ÇOK SEVİYORUZ" yg brmaksud " Kami amat merinduimu Ahmad Ammar". Bapa beliau tatkala melihat suasana trsebut kata pd sy smbil mnggeleng kepala "ini bukan anak yg pkcik didik ni, mesti ad org lain yg didik dia smp ke tahap ini."

Last skali sblum beliau pergi, status terakhir beliau d FB surah Taubah ayat 111 yg mana Allah brfirman "Sesungguhnya Allah mmbeli org2 mukminin, diri mrk serta harta mrk dgn syurga" ckup mmberi kesan kpd sesiapa shj yg mmbcanya. Sy redha beliau tetap telah pergi. hnya ilmu, nasihat dan smangat yg beliau tggalkn pd sy. kalau dulu org sebut Fatih var mı? pasti akan ketawa trbahak2, namun kini kalau dsebut lg, hnya wajah beliau yg akan dkenang dan air mata akan mngalir. Rmai diantara kami ingat apa yg jd pd beliau akan mnjadi kerisauan ibu bapa d luar utk mnghantar anak2 mrk ke Turki. Namun kuasa Allah rupa2nya beliaulah pncetus dan pembuka mata kpd masyarakat utk mula mngenal apa itu Turki dsamping mnjalinkn hubungan yg erat ntara Msia dan Turki.

Sungguh, beliau hebat,hebat, mmng hebat!!!. Moga dgn hnya menonton video ini rmai lg pemuda2 yg akan mengikut jejak wira uthmaniyyah ini. Sy pasti dan akan slama2nya mencemburui beliau. "Abg Long Ammar Ağabey.Seni çok seviyorum". Doakan beliau dtempatkn brsama para mukminin.

Al-Faatihah.

MUHAMMAD BiN AHMAD ZAHiD
20/11/2013
İSTANBUL,TÜRKİYE
 


Nota Kaki : Semoga beliau ditempat dikalangan orang orang yang beriman. Aamin.



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Assalammualaikum

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat.
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan.


Jom dapatkannya sekarang...

Official Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Daim Giveaway by Akma!!

Assalammualaikum.

 

 end : 23 Nov 2013

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

GA NOVEMBER by DEDEQ

*
Assalamualaikum

Dengan lafaz bismillah hirrahman nirrahim .. malam ni dedeq lancarkan satu GA NOVEMBER by DEDEQ ..

Tarikh mula 13 november 2013 - 30 november 2013 (12am)



Hadiah
Top Referral - Jubah Dress x 1 dan Peplum labuh x 1

43 SENARAI HADIAH yang akan diberikan kepada yang BERTUAH
*

BUAT AYAT MELALUI AYAT T.I.G.A.B.E.L.A.S 

*stokin adalah seekor kucing.


kbai. Assalammualaikum.


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Lirik Lagu Indah AF2013 : Percayalah.

Assalammualaikum.

 

Aku masih mampu meneruskan hidupku
Hanya karena janjimu
Yang tulus mencintaiku
Aku mencintaimu
Aku menyayangimu
Akukan setia selalu selamanya

Percayalah percayalah
Walau di mana dirimu
Hatiku hanya untukmu
Percayalah percayalah
Sejauh mana dirimu
Ku ingin kau tahu
You always in my heart

Aku takkan sanggup
Bila tak bersamamu
Kerna ku yakin dirimu
Tercipta hanya untukku
Aku mencintaimu
Aku menyayangimu
Akukan setia selalu selamanya

Percayalah percayalah
Walau di mana dirimu
Hatiku hanya untukmu
Percayalah percayalah
Sejauh mana dirimu
Ku ingin kau tahu
You always in my heart

Percayalah percayalah
Walau di mana dirimu
Hatiku untukmu
You always in my heart
Sejauh mana dirimu
Ku ingin kau tahu
You always in my heart

Lagu ni sedap gila. suka dengar indah nyanyi. ngee.
Aku letak lagu ni dekat blog. Sekarang dah post lirik.
Jom nyanyi !! heee.

Link youtube lagu percayalah by Indah AF2013 : SINI
Fanpage Indah AF2013 : SINI
Twitter Indah AF2013 : SINI

 


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

SEGMEN MACAM CANTIK JE MACAM COMEL JE

Assalammualaikum.


Macam malu je, macam segan je nak letak gambar sendiri. so, letak gambar budak kecik ni je la. ngeee.

 

sebab yang penting cuma tang mata je kan. 

 

♥♥♥ Mardhiyah Nur Syifa ♥♥♥ 


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Saya Blogger Baharu!

Assalammualaikum.
 
Jom join segmen dari tauke tudung ni. ngee

 
Hadiah:
 
 
 
tag :
 blogrinala.blogspot.com/

kbai. Assalammualaikum.
Nota kaki : Tauke tudung, sememangnya hadiah tudung.
 tidak mungkin henpon dijadikan hadiahnya

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Super Friends Giveaway by Aina, Afiqa & E

Assalammualaikum.


Owner ajak join GA dia. akibat terlalu terharu. jom kita join GA ni secara berjemaah.

 

owner tak suruh buat banner pape. aku yang mengada nak create banner simple. sukati aku kan kan
okey, itu hanyalah mukadimah. now, let's proceed. kita tunjuk gambar kawan kawan kita boleh tak ? ngeh ngeh.

 

Apa yang diharapkan dalam persahabatan ?

Khalifah Abdul Malik bin Marwan ada menyatakan :

Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat  

Aku harap kawan kawan mempunyai akhlak dan adab dalam membimbing aku ke jalan yang sepatutnya. merendah diri dan tidak pernah mendabik dada atas keistimewaan, kekayaan atau kesempurnaan yang dimiliki. mudah memaafkan apabila aku terlalu menyakitkan dan bersikap adil ketika mempunyai kuasa. 
 
Baguskan ada kawan ?

Apa itu kawan ? kawan merupakan adik beradik rapat kepada teman, sahabat, member dan buddyz. okey, ini bukan punchline. tak perlu gelak. k tak lawak. 
 
Kawan buat aku rasa hebat. 
 kawan yang buat aku bersemangat. 
kawan jugak buat aku rasa kuat.
kawan ajar aku apa itu kesetiaan
kawan menghiburkan aku saat aku kesepian
kawan memujuk aku saat aku kesedihan

Baguskan ada kawan ?

Walaupun kadang kadang.. 
kau menangis angkara kawan sendiri. 
kau menyampah dengan kawan sendiri.
kau meluat tengok kegedikan kawan sendiri
kau marah bila dihina kawan sendiri
kau geram tengok perangai kawan sendiri. 
kawan buat korang macam sampah.
kawan buat korang rasa susah hati.
kawan buat korang seperti tak wujud.

tapi..

dah nama pon kawan.
apa yang dorang cakap,
apa yang dorang buat,
kita senang nak maafkan.





Beremosi pula bila menaip this entry. HAHA. k tak lawak.
aku taip entry ni. macam aku takde exam je. haishh. takpe take your time ira. puiii. wish me luck. 

kbai. Assalammualaikum.

tag : 
http://youraremine.blogspot.com/
http://blogrinala.blogspot.com/
Nota kaki : Banyak banyak benda yang paling berharga ialah kawan.



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Simple Holiday Giveaway by SN

SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN
11 NOV - 6 DEC

[ CLICK BANNER TO JOIN ]
_________________________________________________________________________________

SENARAI HADIAH
SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN

1. Abaya Dubai material nida by Hasnur Haniim Collection's x1
2. Dress Damia material chiffon ( full lining ) by Hasnur Haniim Collection's x1
3. Sepasang Handsock by Hasnur Haniim Collection's x1
4. Felt Craft by Jaja x3
5. Tasbih Digital + Kompas by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop x5
6. Pensel box (lengkap alat tulis + pensel warna) by Tudung & Pakaian Muslimah
ShuhadaHalim SemuaShop x1
7. Pasmina turki saiz besar by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop x1
8. Tudung turki bidang 50 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalaim SemuaShop x1
9. Tudung turki bidang 60 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop x1
10. Shawl by SoldOutScarves x2
11. Lotion by Eymasu x2
12. Layered Cardigan warna royal blue by NisAza Hijab x1 *postage ditanggung pemenang*
13. Pashmina by Nur Illa x3
14. 2 Keychain by Saljiah Zafirah x1
15. Button badge by Ain Rahman x2
16. Cute notebook by Ain Rahman x1
17. 2 Unit Fridge Magnet by Nur Farahain x2
18. Top Up RM 5 by Khalid Kyle x2
19. Top Up RM 5 by Nor Nadia Syakila x3
20. Top Up RM 5 by Siti Norhaziqah x2
21. Top Up RM 5 by Nadia NK x2








♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥