Fivers Hijabis Giveaway II

Assalammualaikum !

Sebelum ni aku pernah join Fivers Hijabis Giveaway I
so.....
sekarang nak join Fivers Hijabis Giveaway II :)

 

Wanita solehah diibaratkn seperti sebutir mutiara yang terlindung di dalam cangkerangnya sendiri..
suci dan bersih tanpa dikotori atau dsentuh.

 



Pada pendapat saya :

Wanita yang menutup aurat atau berhijab dengan sempurna umpama pelangi yang cantik , indah mata memandang tapi tidak boleh disentuh.
dan...
saya sebagai muslimah yang berhijab lebih sanggup berpanas kerana memakai tudung di dunia berbanding menerima azab Allah sehingga boleh mendidih otak di akhirat kelak :')



tolong jangan katakan :
" takpe tak pakai tudung, janji aku baik hati "
" harap je pakai tudung, tapi perangai...."

kerana...
 korang telah menafikan suruhan Allah..
dan...
kenapa perlu disalahkan tudung ?
bertudung tak salah..
tapi niat dan cara kita...
mungkin terpesong..

yes ! bertudung tidak semestinya baik..
tapi bertudung merupakan satu tuntutan wajib :)

Bertudung bukan sebab alim..
Bertudung bukan sebab dah cukup ilmu agama...
Bertudung juga bukan sebab kolot akan fesyen dunia..
tapi bertudung..
semata-mata kerana Allah :)

 #We are the ambassadors of Islam :)

Photo: We are the ambassadors of Islam :) 
*credit to kak norfa :)






Nota Muslimah :-
biar orang ketawakan kita kerana pakai tudung..
biar orang ketawakan kita kerana pakai baju besar-besar...
biar orang ketawakan kita kerana berpakaian 'old school'..
asalkan syurga menanti kita di sana..
dan....
kita mampu tersenyum bahagia di syurga yang kekal abadi :')


  tag :
 http://blogrinala.blogspot.com/
http://youraremine.blogspot.com/ 


















♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

PCL , tolong review blog saya (irapunyela.blogspot.com/)

Assalammualaikum !
 
 
Aku memang suka blog aku di-ribiu !
 dan aku 'ada hati' nak di-ribiu xD
 sooo...
PCL , tolong review blog saya..
 
 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Segmen : Saya Nak Blog Saya Masuk Dalam Feed

Assalammualaikum !


 
TUJUAN SEGMEN
  • Untuk Tingkatkan Trafik Dan Follower Blog .
  • Untuk TIngkatkan Liker Fanpage
 JOM JOIN !!!

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Ost Setia Hujung Nyawa VS Rihanna diamond

Assalammualaikum !

Sekarang tengah pemes ost Setia Hujung Nyawa kan ? kan ?
aku tengok tengah meletup kebabom sekarang..
tapi sebelum tuuu..

bagi perempuan..
nak bibir yang cantik dan tidak kering bak angelina jolie tak ?
meh2 klik --> SINI

ok continue..
so, disebabkan kepemesan drama itu..
aku taknak la tulis lirik lagu tuu..
sebab kompom blogger lain dah banyak tolong tuliskan :P

so, sekarang aku nak menaip lagu omputih..
Diamond by Rihanna !
aku rasa macam sedap pulak bila dengar ulang2 lagu nie..
tapi..
nampak macam takde kena mengena kan ?
antara ost Setia Hujung Nyawa dengan Diamond ?
tak kesahla xD

ok !
korang pernah dengar kan ?
kalau belum..

meh dengar lagu nie jap xD
Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond

Find light in the beautiful sea
I choose to be happy
You and I, You and I
We're like diamonds in the sky

You're a shooting star I see
A vision of ecstasy
When you hold me, I'm alive
We're like diamonds in the sky

I knew that we'd become one right away
Oh, right away
At first sight I left the energy of sun rays
I saw the life inside your eyes

So shine bright, tonight you and I
 We're beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond
We're beautiful like diamonds in the sky

Palms rise to the universe
As we moonshine and molly
Feel the warmth, we'll never die
 We're like diamonds in the sky

You're shooting star I see
A vision of ecstasy
When you hold me, I'm alive
We're like diamonds in the sky

At first sight I left the energy of sun rays
I saw the life inside your eyes

So shine bright, tonight you and I
 We're beautiful like diamonds in the sky
Eye to eye, so alive
 We're beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond
We're beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond

So shine bright, tonight you and I
 We're beautiful like diamonds in the sky
Eye to eye, so alive
 We're beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond ( 7x )

Arang baik untuk muka ? biar betul...
Tak caye ? Klik --> SINI













♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Awesome Photo Contest by Shadhira

Assalammualaikum !

meh dengar lagu jap xD
Tekan play k :D
 Aku nak join contest yang awesome nie !!
Eh sekejap.. nak promote..
 

bagi perempuan..
nak bibir yang cantik dan tidak kering bak angelina jolie tak ?
meh2 klik --> SINI

ok sambung..

kenapa aku cakap awesome ? 
Tengok banner !
ohsem rite ?


Peserta diminta menyertakan kongsi satu gambar bertemakan FRIENDSHIP  


gambar den :


dari kiri :
ayu, ira, mus, limah, aten, hajar ! 

gambar lain :



and this is for youuuu !



I'll lend you my shoulder for you to cry on,
I'll lend you my ears to listen to,
I'll lend you my hands for you to hold,
and..
I'll lend you my feet to walk with you..

Keep Smiling


tag :
http://blogrinala.blogspot.com/
http://youraremine.blogspot.com/


Arang baik untuk muka ? biar betul...
Tak caye ? Klik --> SINI


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Giveaway NewYear 2013 JiwarOsak

Assalammualaikum !

Sementara masa terluang,
baik diisi ! kalau ada rezeki boleh dapat hadiah free of charge ! xD

Sebelum layan entry... 
meh layan lagu nie xD
baru syiokkkk ! :D


Aku memang tunggu giveaway nie sejak aku
TERperasan satu event *ter maksudnya tak sengaja k xD dekat pesbuk pencarian sponsor
Giveaway NewYear blablabla xD

so, aku di-INVITE oleh presiden jiwakacau Jiwa Rosak nie..
seberapa rosak tuh aku tak taulaa..

Tak percaya ke aku di-invite ? nie haaa bukti2 !


haaa.. bukti itu penting !
walaupun secara tidak sengaja..
aku tetap nak mengaku aku dijemput..
kesah ! xD


nie blog incik jiwa rosak !
bukti jugak tuan tanah kedaung buat GA bukan aku yang mimpi :P

Entry GA !


banner Si Penjual Janggut Berdaftar --'
aku tak berapa paham tagline nie..

tag :
http://blogrinala.blogspot.com/
http://youraremine.blogspot.com/
http://leeza-awak.blogspot.com/

CARA SERTAI GIVEAWAY
1. Tajuk "Giveaway NewYear 2013 JiwarOsak"
2. Letak Gambar Giveaway seperti diatas dan Backlink Entry Ini
3. Copy dan Paste URL/Link Sponser dalam ENTRY ANDA (Backlink)
4. Follow dan Like Website/Fanpage Sponser
5. TAG 3 orang rakan blogger (inform mereka)
hanya dengan 5 STEP anda boleh menang pelbagai hadiah..
katanya... kata aku..
hanya dengan 6 STEP !  
*sape suruh memandai aku print screen bagai :D

Senarai Sponsor !

 p/s : jenuh jugakla aku nak menge-LIKE and me-FOLLOW dieorang..

tapi yang lagi syiok..
SEMUA PESERTA akan mendapat brooch tajaan Belalang Hijau Perisik

so, join cepat cepat cepat dan cepat !

Nota mintak kaki :-
Hadiah-hadiah free memang aku suka ! I loike~
*gedik --'











♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

2012 tahun ber-Oppa PSY

Assalammualaikum !


Untunglahh oppa PSY ! Tahun 2012 memang tahun psy..
Asyik-asyik dia je...
aku yang mula2 memang tak minat tiba2 ternyanyi pulak si gangnam style !*Nyanyila sangat !

Aku dah buat kajian untuk beberapa website..*Ececehhh..
.

di laman sosial facebook je dah 232,135 likers !


di laman sosial twitter pulak
terlampau banyak yang fake account.. so, aku tak berapa pasti..
tapi aku rasa memang inilah rasanya dengan 1,839,540 followers !


di youtube sebanyak 1,115,869,829 viewers !
and 6,533,156 likers !

kalah Justin Bieber seyhhh !*sebab tu ambik dadah kot. xD

Eh, tak cukup lagi !
aku pon mintak tolong pakcik google zeitgeist !
and oppa gangnam style top 5 beberapa buah negara.

Di Malaysia sendiri :
1. SAPS
2. Gangnam style
3. 9GAG
4. Proton Preve
5. Zalora

Di Singapore :
 1. Olympics 2012
2. Gangnam Style
3. SOPA
4. Legoland Malaysia
5. Zerg Rush

Di Indonesia :
1. Gangnam Style
2. Noah
3. Tomcat
4. Coboy Junior
5. Jokowi

Di Philippines :
1. Simsimi
2. Angry Bird
3. Tertris Battle
4. Super Bass lyric
5. Gangnam Style

Itulah antara negaranya yang menge-search gangnam style !

Aku tak tau sangat apa yang menarik tentang gangnam style nie..
maybe tarian atau lagu dia yang menarik atau lain dari yang lain ?













































♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥