Kaitan Antara Aidil Zafuan Dengan Aidil Adha !

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
 
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ? :)
 

Oh, tak ada apa2 kaitan..
Berita harian tak sabar sambut raya ? xD
Aku agak penulis ni gabung nama antara Zaquan Adha dan Aidil Zafuan laa..
takpe, takde sape yang sempurna

ohartis-baby-ayuraudah-zaquan-1 
Gambar anak Zaquan Adha dan Ayu Raudhah. ♥
 
p/s : Aidil zafuan.. bukan Aidil Adha ye Berita harian xD

Jom klik SINI ! Bersedekah itu amalan indah dan comel ♥ 

Nota Kaki : Kadang-kadang typo itu comel ♥

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Segmen Blogger Muslimah

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ? :)
 
Wara : pink
Nick name : Ira Nur

Tag :
http://youraremine.blogspot.com/
http://blogrinala.blogspot.com/

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Cara-cara Ikat Tie Yang Lagi Menarik dan Pening !

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ? :)

Ada lagi ke yang tak tau ikat tie ? (bajet pandai --')
Jom belajar cara ikat tie lagi pening, menarik dan tertarik !

 Sumber

p/s : aku tengok pon dah pening berbelit-belit ! mau tergeliat tangan !

Jom klik SINI ! Bersedekah itu amalan indah dan comel ♥

Nota Kaki : Kena belajar ni ! Bila dah kahwin boleh tolong suami. Oh, comelnya ! :p

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Ayah.. Percaya dekat hantu tak ?

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
 
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ? :)
 
 
 
kalau korang anak dia.. apa korang nak buat ? Gelabah ! xD
 
Jom klik SINI ! Bersedekah itu amalan indah dan comel ♥
 
p/s : Aku dah banyak kali cakap.. jangan takut dekat hantu. Hantu cuma syaitan. Sebagai orang Islam, kena takut dekat Allah ! Tapi............ 
owh, tak boleh ! sejak sejak TV3 tayang detik 12 malam lagilah teruk tahap ketakutan aku --'

Nota Kaki : Selalulah lindungi diri dengan ayatul kursi ♥
 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Segmen Bloglist BlogFyna

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
 
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ? :)
 
Segmen Bloglist BlogFyna[dot]Com 
 
Segmen ini bermula 12.00am 25/03/2013 hingga 11.59pm 31/03/2013 (Kemungkinan dilanjutkan)

Jom klik SINI ! Bersedekah itu amalan indah dan comel ♥
 
 Nota Kaki : Support menyapot itu amalan yang indah 



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Saya sudah mula menghafal Al-Fatihah

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ? :)

"Saya sudah mula menghafal Al-Fatihah..mungkin nanti saya akan meminta dia(Özil) untuk ajarkan saya berwudhuk.
- Cristiano Ronaldo-

"Ronaldo selalu menunggu saya selesai solat di bilik rehat..saya tahu dia ingin mendengar saya mengaji."
-Mesut Özil-
Jom klik SINI ! Bersedekah itu amalan indah dan comel ♥
 
p/s : Semoga Cristiano Ronaldo diberi hidayah  ♥ 

Nota Kaki : Tunjukkan cara Islam yang sebenar kepada non-Muslim. Semoga mereka diberi hidayah ♥

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

BLOGLIST REVIEW AND GIVEAWAY BY LIEYANA AHMAD

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD



Tarikh tutup: 15 April 2013

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Fantastic Challenge Giveaway by Rochelle

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
 

Bermula 28 Mac 2013  - 7 April 2013 ( 10 hari )

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Segmen: 300 bloggers

Assalammualaikum !
 Salam semasam manis strawberry xD 
 
 
 
Tarikh tamat @ 3 April 2013 | Tepat pada masa 11:59 malam |
 
 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Pencarian Bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD

 
Tarikh tamat penyertaan 5 April 2013

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD

 
 
Hari ini aku nak join segmen dari sorang blogger pemes, Bro apit !
beliau memang terkenal dengan otak kreatifnya xD
ohh, tengok banner pon dah tau,  http://i76.photobucket.com/albums/j35/beachbomar/jealoussign.gif  
 
kenapa nak masuk dalam bloglist fizgraphic ?
  • Aku boleh dikatakan selalu update blog walaupun merepek dan merapu. Tapi aku tetap nak update blog sebab aku taknak blog aku terkubur + hanyut + ke laut = hancur ! cry emoticon photo: sad emoticon emoticon_cry.gif
  • Aku merupakan pembaca yang tak curang ! proud emoticon photo: :proud: Emoticon proud.gif selalu singgah blog incik apit. Walaupun tidak meninggalkan jejak tapak kaki aku. Tapi aku menjadi silent reader beliau proud emoticon photo: Emoticon Proud-1.gif
  • Kadang-kadang bila ada nawaitu nak ber-blogwalking.. Tiba-tiba aku lost sekejap blank emoticon photo:  blank-1.gif sebabnya aku tak tau nak start + cari blog dekat mana. So, aku terus ambik keputusan untuk terus shut down laptop aku. Aku harap bila aku ter-list sekali dalam bloglist apit, aku bolehlah bermesra-mesraan dengan rakan maya sebloglist aku shy emoticon photo:  shy.gif
  • Aku kalau boleh nak cari jugak pembaca setia ke blog aku. Aku harap dengan terbloglistnya blog aku. Pencarian aku berjaya clap animation photo: Bravo Clapping Clap Encore Smiley Smilie Emoticon Animated Animation Gif bravo.gif
  • Aku nak naikkan trafik blog yang sejak dua menjak tiga menjak ni aku tengok macam kurang sikit naiknya.   Aku dah cuba cara-cara otai untuk menaikkan trafik and now aku akan cuba untuk menyelitkan diri ke bloglist bloggers
     
  • Last but not least ( teringat essay BI dulu2 ), blog comel harus diblogliskan peace emoticon photo: peace peace.gif

    Kekuatan Blog dan berapa kerap update blog dalam sehari.

    • Aku selalu update benda yang bergambar. Macam omputih cakap A picture is worth a thousand words. Haaa.. gitulah gamaknya. shy emoticon photo:  shy-smile-smiley-emoticon.gif
    • Seberapa kerap tuu bergantung kepada mood aku.. kalau gila meng-update mau 3-4 kali aku update.Kalau moody aku update 2-3 kali jugak ( eh, banyak jugakkan !) xD
     

    p/s : Den dah like and follow dulu lagi.. kata stalker, mestilah dah like and follow kan2 ! :p
           Aku dah niat and berazam nak tulis pendek je.. sekali gedebuk gedebak amek kau ! :)

    Nota Kaki : Support menyapot itu comel ♥


 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Segmen Topup By Afiqah Adzan

Assalammualaikum!
 Salam semasam manis strawberry xD


tag :
http://youraremine.blogspot.com/
http://blogrinala.blogspot.com/

Tarikh Tamat 
30 Mac 2013 tepat jam 12 malam.




♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

#Review : Batu Bata Kehidupan !

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD

Aku tau buku ni dah diterbitkan lama dah.
Tapi cuma aku je baru terkedek-kedek nak beli :p
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ?

http://langitilahi.com/pustaka/2011/04/Buku-Motivasi-Batu-Bata-Kehidupan-cover-depan.jpg

Batu Bata Kehidupan ♥ 
 Tediri daripada tiga mauduk utama iaitu Allah, Cinta dan Kehidupan Mukmin yang merupakan bahan bina penting dalam struktur 'bangunan kehidupan' setiap insan.

Kebanyakan bab terkesan dalam hati ;)
Salah satunya..

Ahsanu Bukan Aksaru ?
Ayat 2 dari surah al-mulk bermaksud :
Dialah yang telah menciptakan kematian dan kehidupan untuk menguji kamu, siapakah antara kamu yang terbaik amalnya; dan Dia Maha Kuasa, lagi Maha Pengampun.

Allah menggunakan kalimah ahsanu (terbaik) bukan aksaru (terbanyak)
Kenapa terbaik ? Kenapa bukan terbanyak ?

Biasanya, kita melihat orang yang menderma RM1 000 lebih pemurah daripada orang yang menderma RM10 bukan ?

Biasanya kita nampak orang yang solat tarawih 20 rakaat, kita akan katakan dia lebih baik daripada orang yang solat tarawih 8 rakaat.

Tetapi..

Adakah 20 rakkat solat yang dilakukan secara tergopoh-gapah ataupun tanpa wudhuk lebih baik daripada 8 rakaat yang dilakukan dengan tenang, teratur dan wuduk yang sempurna ?
Adakah RM1 000 yang didermakan dalam keadaan terpaksa atau menunjuk-nunjuk lebih baik daripada RM10 yang didermakan dengan ikhlas, dalam keadaan tangan kanan menghulur, tangan kiri tidak mengetahui?

p/s : kadang-kadang terkena dekat batang hidung sendiri :p

Jom klik SINI ! Bersedekah itu amalan indah dan comel ♥
Nota kaki : RM25 only :) Ia murah bagi orang yang ingin memantapkan iman dan comel  xD


 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

15 Super Awesome 3D Pictures Yang Membuatkan Korang Kagum !

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD

Gambar-gambar yang memang super awesome !
Eh, tapi klik SINI dulu !

http://www.streetadvertisingservices.com/images/uploads/content/croc3small1.jpg 

http://www.3d-street-art.com/3d-street%20art_floorsticker%201.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-6fTuzZ9LgJw/TlJcTmZ7waI/AAAAAAAACWI/u7rdApktZS4/s1600/16.jpg

http://cl.jroo.me/z3/L/w/I/d/a.aaa-3d-art-Eiffel-tower.jpg

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01350/river-street-paint_1350287i.jpg 

http://www.kingsroad.it/wp-content/uploads/2012/01/3d-street-art-7.jpg

http://howtodraweasy.com/wp-content/uploads/2009/07/ourstreet+.jpg 

http://www.jayhorinouchi.com/wp-content/uploads/2012/04/3d-street-artwork.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_DyX2DSzZx0E/TSeXqRz3buI/AAAAAAAAAZc/2Zgfhcfn7RU/s1600/3d3%2B%2528edgar%2529.jpg 

http://blog.purpleleaves.de/wp-content/uploads/2012/11/use-eyes-stretch_1350298i.jpg

http://blog.earnic.com/wp-content/uploads/2012/06/3D-Street-Art-arrives-in-Penang.jpg 

http://twistedsifter.files.wordpress.com/2012/07/intearctive-street-art-painted-kids-on-wall-riding-real-bike-armenian-street-george-town-malaysia-ernest-zacharevic-8.jpg

http://s3.hubimg.com/u/5062914_f520.jpg 

http://1.bp.blogspot.com/-UBHdgeR6MSQ/UGca8tNSPJI/AAAAAAAABf4/MEtpix2niDQ/s640/street_art_march_2012_1-600x450.jpeg

http://www.topdreamer.com/wp-content/uploads/2013/03/Interesting-3D-Street-Art-Paintings-11-296x227.jpg 

Jom klik SINI ! Bersedekah itu amalan indah dan comel ♥
 
p/s : kalau aku lalu tuu.. kompom aku lalu tepi, takut nak lalu xD

Nota Kaki : Otak kreatif itu comel  ♥
 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Segmen Jom Klik Iklan BLOGGERS

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD


Klik !
SINI | SINI | SINI | SINI 

Nota kaki : Awak klik Saya, Saya klik Awak ♥

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Segmen 3 in 1 by FiQa Nsz

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD


*KLIK BANNER UNTUK JOIN*


Syarat-syarat Penyertaan:

  • Follow kedua2 blog FiQa iaitu:
                      *FiQa Nsz Official Blog
                      *FiQa Nsz Little Secret

  • Buat satu entri bertajuk "Segmen 3 in 1 by FiQa Nsz"
  • Copy Coding di bawah dan paste kan kat ruangan HTML
  • Kemudian jangan lupa nyatakan samaada anda mahu menjadi:
                      BLOGLIST OB / BLOGLIST LS
  • Tarikh tutup segmen ialah : 31 March 2013

Jomlah join ramai2! XD

Saya mahu menjadi Bloglist LS !

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

10 Sebab Running Man Famous !

Assalammualaikum !
 Salam semasam manis strawberry xD

Running man memang sangat famous sekarang.


Jadi mengapakah Running Man begitu popular? Running Man tidak dihiasi oleh lelaki-lelaki super kacak dan wanita-wanita super cantik yang sering menjadi resipi mana-mana program televisiyen.

1. Konsep rancangan yang unik dengan misi yang berbeza untuk setiap episod.
2. Karekter setiap watak di dalam Running Man yang berbeza dan mempunyai keistimewaan yang tersendiri.
3. Tiada skrip di dalam Running Man menyebabkan pelbagai kemungkinan dan banyak perkara di luar jangkaan yang boleh berlaku.
4. Setiap watak di dalam Running Man tidak control macho, cover cun atau cuba berlagak menjadi orang lain. Kesemuanya menjadi diri sendiri dan natural ketika proses rakaman.
5. Tetamu-tetamu jemputan yang berbeza hampir setiap minggu menjadikan rancangan ini lebih menarik (terutamanya jika tetamu wanita hadir).
6. Suntingan yang mantap daripada pihak produksi Running Man. Krew-krew yang hebat dan banyak. Dikatakan ada lebih daripada 10 kamera untuk setiap kali rakaman episod Running Man. Gila kan?
7. Setiap watak mempunyai sense of humour yang sangat tinggi.
8. Tempat-tempat yang dilawati untuk rakaman episod Running Man sangat-sangat menarik.
9. Drama, percintaan, pergaduhan dan persahabatan yang ada di dalam Running Man.
10. Lee Kwang Soo si pengkhianat.
Sumber


Fakta : Kang Gary super duper funny + awesome :p

p/s : ramai yang baru tengok sekali, terus minat and tengok berkali-kali termasuklah aku xD

Nota Kaki : Ramai yang tak sabar tunggu episod rakaman running man ni.. seriously, it's awesome ! ♥



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Pengalaman Penggali Kubur !

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD


"Saya pegang nisan dikubur arwah abang Hamid yang baru saja kami kebumikan sebentar tadi. Fikiran saya berputar ligat. "Aii.. menung nampak? Kenapa?" tanya Bakar, kawan baik saya yang turut sama menjadi penggali kubur di Bakri, Muar, Johor.

"Tak ada apa-apa. Saja tengok kain ni, dah kotor sikit kena tanah," saya berdalih, cuba menyembunyikan perkara yang berasak-asak datang ke kepala.

Mari pergi kat pondok... mandur nak jumpa. Dia nak cakap fasal kerja, gaji, overtime dll. Pak Dolah, kawan-kawan lain dah pergi dah," tambah Bakar sambil memikul cangkul dan botol airnya.

"Pergilah dulu, nanti aku datang," balas saya lantas duduk termenung.

Sepeninggalan Bakar, saya duduk di pinggir kubur Abang Hamid. Saya termenung. Ada satu perkara yang sedang menyucuk-nyucuk fikiran saya. Sebenarnya sudah lama ia bermain-main di benak tapi sekarang ini makin mendesak.

Orang ramai sudah balik, Munkar dan Nakir sudah datangkah menyoal Abang Hamid, hati saya bertanya. Kata orang, selepas tujuh langkah kita tinggalkan pusara, maka akan datanglah dua malaikat itu untuk menyoal si mati. Kalau bagus amalannya semasa hidup, berbahagialah. Tapi kalau bergelumang dengan kemungkaran, bersiap sedialah...

Saya teringat cerita kononnya ada orang yang menekap telinga ke kubur dan dengar bunyi dentuman tapak kaki di dalam. Konon cerita, lepas itu terdengar pula bunyi hentaman dan si mati menjerit-jerit.

Eee.... seramnya. Macam mana agaknya rupa Munkar dan Nakir. Besarkah badannya, garangkah rupanya atau berjubah dan maniskah wajahnya ? Kalau dibelasahnya kita, tentu sakitnya tak terperi. Kalau lipan, jengking datang habislah kita disepit. Nak lari tak boleh, nak mengadu tak boleh, kita seoranglah menanggung sakit pedih. Astaghfirullahal'azim...

Saya masih lagi duduk melangu di pinggir kubur Abang Hamid. Jiwa muda saya makin menggaru-garu. Kian lama saya termenung kian ia mengganas dan mengacau fikiran.

Pergi... pergi sekarang ! Johar, masa inilah kalau nak cuba . Kawan- kawan dah tak ada, cepat, ia berbisik di telinga saya.

Jari-jemari saya bergerak-gerak. Lutut dah mula menggeletar manakala kepala rasa berpusing. Saya beristighfar beberapa kali mententeramkan jiwa yang bergelora, namun bisikan itu makin kuat berkumandang di telinga.

Cepat, cepat, cepat ! Inilah masanya. Johar, apa engkau tunggu lagi ? ' Kan engkau nak tau sangat, jangan tercegat lagi. Kau takut ? Allah, bukannya kena tangkap, bukannya boleh mati ...

Jadi bisu ? Sakit, lepas tu mereng sampai mati Jangan pedulilah, tu cerita orang saja. Entah ya entah tidak. Engkau orang muda, kuat semangat, apa nak takut. Cepat Johar, cepat, cepaaaaat!

Dimulai lafaz Bismillah dan selawat kepada Nabi, saya terus bangun dan terjun ke dalam kubur di sebelah pusara Abang Hamid. Ia baru saja digali sebab di sini, kami biasanya sudah gali lebih kurang 10 kubur sebagai persediaan. Maklumlah, Bakri ni kawasan besar, kalau ada banyak kematian sekali gus, taklah timbul masalah.

Di dalam lahad saya berbaring dan meratib, lailahaillallah, lailahaillallah, lailahaillallah...

Saya pejamkan mata, menggigil tengok dinding lahad di depan mata. Bau tanah dan sempitnya ruang di dalam lahad itu menyebabkan saya betul-betul gemuruh.

Munkar, Nakir, ular, jengking, api tinggi menggulung, nanah, darah dan segala seksaan yang pernah didengar daripada guru-guru agama terbayang di depan mata.

Saya juga teringat pada alunan suara seorang wanita membaca al-Quran dari salah sebuah kubur di sini yang saya dengar beberapa bulan lalu. Jeritan, tangisan dan raungan dari kubur-kubur lain yang didengar pada malam-malam selepas itu juga pantas menyerbu fikiran.

Suara-suara aneh dari kubur itulah yang sebenarnya menggaru-garu jiwa saya untuk menyaksikan sendiri keadaan di alam barzakh. Bunyinya memang gila, mana boleh manusia hidup menyeberangi ke alam barzakh, tapi saya ingin juga merasainya.

Lailahaillallah

Lailahaillallah

Lailahaillallah

Saya terus meratib dan meratib hinggalah tiba-tiba dunia menjadi kelam dan sedetik kemudian bergema satu bunyi yang amat menakutkan.

GGRUUMMM... PPPRRAAAPPP!!

Tanah di kubur Abang Hamid tiba-tiba bergerak. Setelah itu satu lagi sisi tanah kuburnya berganjak diiringi bunyi yang amat menggerunkan.

"Ya Allaaaaahhh... apa yang berlaku ini ? " saya menggeletar kerana bunyi itu datang dari dua arah dan saling rapat merapati. Air mata seperti hendak mengalir.

GGGRRRRUUUMMM...

Tanah di kubur Abang Hamid bergerak lagi saling himpit menghimpit. Saya menggigil mendengar bunyi itu yang dentumannya lebih dahsyat daripada tanah runtuh. Saya cuba menekup telinga kerana tidak tertahan dengan bunyi yang bingit itu, tapi tangan saya tiba-tiba kaku..

Ingin saja saya melompat dari kubur, pun demikian kaki bagai dipaku ke tanah, tak dapat bergerak akibat terlalu terkejut.

ARGGHKKK... ERRRKKKKKKK

Terdengar pula suara seorang lelaki mengerang. Suaranya laksana dia sedang menahan kesakitan yang amat sangat tapi seperti tersekat di kerongkong. Nafas saya sudah tidak tentu arah, takut yang amat sangat.

AARRKKK... UUURRRKKGGH!!!

Saya menggigil apabila dia mengerang-ngerang lagi. Perasaan simpati tak dapat dibendung. Ingin rasanya saya menarik lelaki itu keluar daripada terus dihimpit, tapi di sebelah saya cuma lapisan tanah yang tidak mampu ditembusi.

Saya masih lagi terbaring dengan nafas turun naik apabila tiba-tiba... PPPR-RRAAPPPPP!!!... bunyi papan patah berderai.

PRRAAKK... TTAAPP... PRRAAPP!

Kepingan demi kepingan papan tersebut patah hingga hancur berkecai lalu disudahi dengan suara lelaki tersebut mengeruh. Serentak itu, kedengaran pula tulang-temulang patah !

Air mata saya meleleh. Di ketika ini hati saya berkata, mungkin inilah yang Nabi maksudkan bahawa tanah dan dinding kubur akan menghimpit tubuh orang-orang yang mengkufuri Allah hingga berselisih tulang selangkanya. Aduh, tidak terbayang peri sakitnya lelaki yang sedang mengerang itu. Jantung saya bagai hendak tercabut dan darah terasa kering apabila mendengar dia mengerang-ngerang dan tulang-temulangnya patah berderap-derap.

Di saat saya terbungkam dengan apa yang berlaku, tiba-tiba satu deruan angin yang amat dahsyat datang menerpa. Desingannya menyakitkan telinga. Seiring dengan ribut taufan itu juga, hadir sesuatu berwarna hitam seperti asap, makin lama makin membesar lalu membentuk lembaga hitam yang teramat besar. Di tangannya tergenggam sebatang besi yang sedang membara, merah menyala.

Tiba-tiba lembaga itu menghayun besi tersebut. Pantas saya menepis, namun sebaik besi itu menyentuh lengan, saya menjerit kesakitan. Aduh, panasnya menyebabkan kulit tangan saya ini bagai tersiat dan dagingnya masak.

"ARGGGHHHH" Jangan pukul aku lagiiiii!!!" saya meraung apabila lembaga itu memukul kaki saya.

Saya cuba mengelak, tapi pukulan itu tetap singgah ke sasaran. Bagai hendak tercabut anak tekak saya menjerit kerana kehangatan besi itu membakar daging paha saya.

"Arrgghhh... sakit, sakiiittt!!" saya meraung-raung, tapi lembaga hitam besar hingga sayup mata memandang itu terus menghayunkan besi panasnya ke kepala, kaki, tangan, badan dan perut saya.

Dalam pada itu, tanah di kubur sebelah terus-terusan bergerak himpit menghimpit. Bumi tempat saya berpijak bergegar hebat laksana dilanda gempa.

Suara lelaki mengerang dan tulang-temulangnya patah berderap bagai dahan sekah, tetap kedengaran. Dalam hati saya meraung, matilah aku kejap lagi, patahlah tulang aku, renyuklah badan aku dibelasah dengan besi panas.

Saya menjerit, menepis, mengelak hinggalah tiba-tiba saya terasa sesuatu yang amat sejuk menyimbah ke tubuh saya. Serentak itu lembaga hitam hilang entah ke mana dan bunyi bumi bergegar serta lelaki mengerang lenyap serta-merta. Suasana terasa hening.

"Johar... Johar !! " sayup-sayup nama saya dipanggil.

Dengan susah payah, saya membuka mata. Tapi saya tidak larat, badan terlalu letih. Wajah seseorang berbalam-balam di mata.

"Johar... bangun, bangun!" nama saya dipanggil lagi, badan digoncang-goncang.

Saya buka mata sedikit. Ooo... rupa-rupanya Bakar. Bersama-sama Pak Dollah, mereka mengangkat saya keluar dari kubur.

Selepas diberi air, badan dikipas, barulah saya segar semula. Bakar beritahu, selepas menunggu lama di pondok, dia dan Pak Dollah serta mandur mencari saya untuk membayar wang kerja lebih masa. Lama mencari, akhirnya dia jumpa saya di dalam kubur sedang bersilat seorang diri.

"Engkau menepis sana , mengelak sini. Habis tanah kubur tu engkau tumbuk.. Aku ambil air. Aku simbahlah," kata Bakar sambil menunjukkan baldi yang digunakannya lalu disambut gelak tawa kawan-kawan.

Saya hanya tersenyum tawar. Tak terdaya saya hendak ceritakan apa yang telah berlaku sebentar tadi, bimbang mereka tidak percaya.

Selepas kejadian itu saya terlantar selama beberapa bulan akibat badan penuh dengan lebam-lebam. Mungkin lebam akibat menumbuk dan menendang tanah, mungkin juga akibat pukulan besi panas itu. Saya juga dibawa berjumpa bomoh untuk memulihkan semangat.

Keluarga dan kawan-kawan menggeleng kepala dengar cerita saya. Mereka berebut-rebut menyuruh saya menceritakan pengalaman menakutkan itu. Ada yang insaf, ada juga yang mengatakan semua itu karut, mainan syaitan, mimpi dan igauan semata-mata.

Lantaklah apa kata mereka, tapi saya puas hati. Akhirnya saya telah saksikan sendiri seksaan di dalam kubur. Sama ada apa yang dilihat itu adalah keadaan yang sebenarnya berlaku di alam barzakh atau hanya mimpi semata-mata akibat terlelap semasa meratib, itu saya tidak kisah.

Yang penting keinginan untuk menjengah alam itu telah tertunai.

Peristiwa pada pertengahan 1970-an itu telah memberi keinsafan yang benar-benar mendalam di hati saya. Sesungguhnya janji ALLAH itu benar...MATI itu benar...SYURGA - NERAKA itu benar....dan...azab kubur ...itu juga benarrrr..... Semoga ALLAH terima segala amalan kita dan mengampuni dosa-dosa kita.... AMIN YA RABBAL A'LAMIN.
 

p/s : Mati itu pasti ! :)

Nota Kaki : Bertaubat sebelum Ajal Tiba !

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Kisah Pembunuhan Kejam Tersiksa Selama 44 Hari !

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD

268615 227138273974519 203826349639045 787718 8198263 n (Gambar)Junko Furata Gadis Yang Mati Setelah 44 Hari Terseksa...Sungguh Kejam.. 
Pada 25 November 1988, ketika beliau baru sahaja berusia 16 tahun, beliau telah diculik oleh 4 orang lelaki. Mereka membawanya dan kemudian mengurungnya di kediaman keluarga Kamisaku, iaitu salah seorang penculik beliau. Rumah tersebut terletak di Ayase, di daerah Adachi, Tokyo. Mereka memperkenalkan Junko sebagai seorang teman wanita kepada salah seorang daripada mereka.

261780 227138060641207 203826349639045 787713 5064917 a (Gambar)Junko Furata Gadis Yang Mati Setelah 44 Hari Terseksa...Sungguh Kejam.. 
Untuk menutup perbuatan mereka,
Salah seorang daripada penjenayah tersebut menyuruh Junko menghubungi ibubapanya dan memberitahu bahawa beliau telah lari dari rumah dan sedang berada dengan temannya dan ‘tidak dalam bahaya’
 
tumblr l9pumj9Aka1qamdslo1 400 (Gambar)Junko Furata Gadis Yang Mati Setelah 44 Hari Terseksa...Sungguh Kejam.. 
Sepanjang dikurung,
Junko pernah beberapa kali cuba melarikan diri, tetapi tidak berjaya dan akan diseksa dengan lebih dahsyat setelah ditangkap. Beliau juga banyak kali merayu kepada ibubapa Kamisaku iaitu tuan rumah tempat beliau dikurung untuk membantu beliau, tetapi mereka takut diapa-apakan oleh penculiknya. Tambahan pula, salah seorang daripada penculik beliau merupakan pemimpin rendah yakuza, dan memberi amaran akan menyuruh kenalannya membunuh sesiapa yang cuba masuk campur.
 Seksaan-seksaan yang Junko deritai:
 
HARI PERTAMA:
 
  • Diculik.
  • Dirogol (lebih daripada 400 kali)
  •  Kebuluran dan kekurangan nutrisi
  • Makan lipas untuk makanan dan minum air kencing sendiri
  • Dipaksa onani
  • Dipaksa berbogel di hadapan penculiknya
  • Dicucuh dengan pemetik api
  • Dubur dan kemaluannya dimasukkan objek asing
    HARI SEBELAS:
     
    • Dipukul berulang-ulang kali
    • Mukanya dihadapkan ke lantai konkrit dan penculiknya melompat di atas kepalanya
    • Tangan diikat ke syiling dan badannya dijadikan punching bag
    • Hidungnya dipenuhi darah yang banyak sehingga hanya dapat bernafas melalui mulut
    • Alat pengangkat berat dijatuhkan ke atas perutnya
    • Muntah ketika cuba minum air (perutnya tidak dapat menerima air)
    • Cuba melarikan diri dan dicucuh rokok di lengannya
    • Dituang cecair mudah terbakar di atas kakinya, kemudian dibakar
    • (barangkali untuk mengelakkan dia melarikan diri)
    •  Botol dimasukkan ke dalam duburnya, mengakibatkan kecederaan
      HARI 20:

      • Tidak dapat berjalan dengan betul kerana luka terbakar yang teruk di kaki
      • Dipukul dengan buluh
      • Duburnya dimasukkan mercun dan kemudian dinyalakan
      • Tangan dihempap dengan objek berat dan kukunya dipecahkan
      •  Dipukul dengan kayu golf
      • Rokok dicucuh ke dalam kemaluan
      • Dipukul dengan batang besi berulang kali.
      • Dipaksa tidur di balkoni dalam cuaca musim sejuk
      • Batang besi pemanggang untuk memanggang ayam dimasukkan ke dalam kemaluan
      • Dan dubur mengakibatkan pendarahan
        HARI 30:

        • Lilin panas dititiskan ke muka
        • Kelopak mata dibakar dengan pemetik api
        • Dicucuk jarum di bahagian dada
        • Puting buah dada kiri di potong dan dihancurkan dengan playar
        • Mentol lampu yang panas dimasukkan ke dalam kemaluan
        • Pendarahan yang teruk di kemaluan akibat dimasukkan gunting
        • Tidak boleh membuang air kecil dengan baik
        • Kecederaan yang teruk sehingga mengambil masa satu jam untuk turun dan
        • Pergi ke tandas
        • Gegendang telinga mengalami kerosakan yang terukSaiz otak mengecut
          HARI 40:

          • Merayu penyeksanya “membunuhnya dan membiarkan semuanya berakhir”
          • I JANUARI 1989:
          • Menyambut tahun baru bersendirian.
          • Badannya sudah hilang rupa dan fungsi asal.
          • Tidak dapat bergerak daripada lantai.
            HARI 44 (HARI KEMATIAN):

            • Penculiknya memukul tubuhnya dengan batang besi angkat berat, menggunakan alasan kalah bermain mahjong untuk berbuat demikian. Junko berdarah dengan sangat teruk di mulut dan hidungnya. Mereka membakar muka dan matanya dengan lilin.
            • Cecair pemetik api disimbah ke kaki, tangan, muka dan perut, kemudian api dinyalakan. Seksaan terakhir Junko ini mengambil masa lebih dua jam. Tidak lama kemudian, Junko meninggal dunia dalam kesakitan.
            • So that’s all peeps. Menurut sumber, lebih 100 orang mengetahui keadaan Junko di rumah tersebut, tetapi tidak dapat dipastikan mereka turut merogol atau menderanya atau cuma melawat rumah tersebut. Walau bagaimanapun, tiada siapa di antara 100 orang tersebut cuba menghubungi pihak polis.
            Penjenayah tersebut tidak dikenakan tindakan yang berat.
            Mereka juga cuma didakwa atas ‘mencederakan anggota badan sehingga membawa kematian’ dan bukannya ‘pembunuhan’. Keluarga Junko cuba membawa kes tersebut semula ke mahkamah, tetapi gagal kerana penemuan bukti iaitu air mani dan bulu kemaluan yang tidak menepati DNA penjenayah.

            Artikel ini di-copy daripada blog Fuh !

            p/s : kejam sangat ! sedih aku baca !

            Nota Kaki : Tolong berperikemanusiaan sikit !


     
 
 


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Bangla Untuk Dijual ?

Assalammualaikum !
 Salam semasam manis strawberry xD

 
p/s : erk ? bangla ? pon bolehlaaa ! xD

Nota kaki : Typo itu comel :p

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥