Pelagak ngeri maut ketika beraksi !

Assalammualaikum.
Salam semasam manis strawberry.

Jom klik SINI dulu !
 

Kolkata: Seorang pemegang rekod dunia Guinness kerana melakukan lagak ngeri menggantung dirinya dengan rambut untuk jarak paling jauh, terbunuh ketika beraksi, kata pihak berkuasa semalam.
Anggota polis India, Sailendra Nath Roy, sedang cuba menyeberangi Sungai Teesta di Bengal Barat menggunakan wayar setinggi 180 meter kelmarin.

Selepas mengikat rambutnya ke wayar berkenaan, Roy, 49, berjaya bergerak sehingga pertengahan jarak tetapi dia tersangkut tidak lama kemudian.
Insiden itu menyebabkan dia gagal bergerak.


Orang ramai yang menyaksikan aksi itu pada awalnya bersorak memberi semangat kepada Roy tetapi kemudian menjerit ketakutan apabila dia kelihatan terdesak untuk terus bergerak.

Jurucakap polis berkata, Roy menggelupur untuk terus bergantung di wayar berkenaan dan sampai ke hujung tali.
“Selepas 20 minit, dia kaku dan akhirnya diselamatkan polis,” katanya.

Tiada sebarang doktor atau ambulans disediakan di situ.
Selepas dimasukkan ke hospital di Siliguri, 450 kilometer dari tempat kejadian, Roy disahkan mati dan doktor percaya dia mengalami serangan jantung. - AFP


Nota Kaki : Banyak lagi kerja berfaedah lain yang boleh buat.


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic

Assalamualaikum w.b.t




Segmen ini akan berlangsung selama 24 jam sahaja mulai pada jam ini.
So besok pada pukul 12 Tengahari bertarikh 1 Mei 2013 akan TAMAT.
Segmen ini ditaja oleh Fizgraphic, EmasPutih, CikLyeen, Hakimie, Cimie, Alia dan Amirul.

Syarat-syaratnya :

Buat entry bertajuk :
Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic


Follow blog tersebut :

Like Fan Page

Follow Google +


Follow Twitter




WAJIB Copy paste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruanganhtml post. *kalau x faham sila ikut step dibawah*




SIAP? Tinggalkan link entry di ruangan komen di bawah.

HADIAH :
Top Referal
RM10 x 4

Random
RM5 x 8

SELAMAT MENJOINKAN DIRI!



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4


As-Salam


Hari ni nak buat segmen sabtu part #4
Segmen ini akan berlangsung selama 2 hari bermula
27 April 2013 jam 11.59 PM - 29 April 2013 / 11:59 PM
( 2 hari sahaja )

Syarat :

1. Follow blog :

2. Like fan page :


3. Follow G+ kat bawah ni



3. PALING WAJIB copypaste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruangan html post. *kalau x faham sila ikut step dibawah*


Dah siap? Tinggalkan entry segmen anda di ruangan komen.

Hadiah :

Top Referral
Topup RM10

Random
Topup RM5 x 9
Topup RM3 x 1

Selamat menjoinkan diri dalam Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4 !!


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

segmen kenalkan diri - CIK i l y

Assalammualaikum.
Salam semasam manis strawberry.

Sebelum baca. Klik SINI.. boleh ?


Doakan aku gigih menjawab soalan-soalan beliau xD
Dah lama terperap dalam draft ni. Hahak.
Semoga korang dah tersedia plastik or besen disebelah.
Dikhuatiri tidak dapat menahan diri untuk muntah setelah membaca isi kandungan entry ini.
Harap maklum.

Thanks to them :* kerana melahirkan seorang puteri yang comel + cantik + menawan = aku !
Ye ye.. aku izinkan korang muntah sebesen sekarang -.-'

1. Real name: Siti Shahira binti Maspor *betapa gigihnya aku menyorokkan nama aku sebelum ni -.-'*
2. Nickname: Ira, Shahira, IraNur, Kak Ira, Si Comel.. :p
3. Starsign and Age: Capricorn *kalau tak silap, lupa -.-'* umur ? belum boleh mengundi lagi, hahak.
4. Male or Female: Opkos female ! belum ada orang panggil aku "abang" lagila sebelum ni :p


5. Facebook: (Ira Nur)
6. Website: (Comel Seperti Strawberry)
7. Twitter: (Apam Gemok)
8. Other: weChat: Ira Nur

9. Hair color: Colourless rasanya. *Sila tumbuk aku sekarang*
10. Long or short: Entah..Kadang-kadang macam Taylor Swift, kadang-kadang macam Selena Gomez,
                               Kadang macam Brad Pitt, #Ehh??

11. Loud or Quiet: Loud AND Quiet ! Bila aku bising sangat.. orang cakap "Kau terlebih makan ubat ke ?"
                               Bila diam pulak "Tak sporting betul la kau ni!"
                               Izinkan aku lempang orang sebegini -.-'
 
12. Sweats or Jeans: Long Skirt, ekeke.. *belikan satu plis ! nanti aku belanja cool blog vanilla oreo satu!*

13. Phone or camera: Phone ! Aku tak reti bergambar sangat.. ecehhh ! puihhhh :p

14. Health Freak: Sila jauhkan segala jenis ubat daripada aku.. errr~
15. Drink or smoke: Saya mengamalkan kehidupan yang sihat.. yeahhh!

16. Do you have a crush on someone: Yes ! Hahak *gedik -.-'*

17. Eat or drink: Eat AND Drink ! tolak batu, besi, kayu, dan seumpamanya sahaja :p
18. Piercings: Hmmm.. tindik telinga, HOHO.
19. Tattoos: Kenapa aku tengok tattoo adalah something yang menggelikan ek? Errr lagi..

Have You EverBeen in a relationship: Yeahhhhhh ! hahak.
Quarrel with someone u like: Maybe? *jawapan selamat*

Been in a car accident: Almost! anjing tu tak bagi hint dia nak melintas. Haihh!

Been in a fist fight: NO, NO, NO!

First Piercing: Tengah kecik lagi kot.. *sekarang pon kecik..tapi.. you know rite? uhuh!*

Best Friend(s): Yes ! She's my best friend.. <3
                                          *nak jugak gambar aku dekat situ.. gambar comel harus di-kolajkan!ye ye..aku izinkan korang
                                                    muntah lagi sekali -.-'*

Award(s): I've got ! :)
Crush: Ada ! *nada gedik gitu*
*macam dah bertukar orang je kan dengan yang atas tadi. hahak.

Vacation: Mekkah, Korea, Paris ! Please somebody.. ada sesiapa nak support? *bajet hot tanya gitu*

Last Person you talked to: Ayah ! Nak minta izin guna kereta dia.. tapi awal-awal da kena reject! Owhh..
                                             Sedihnyaaa xD
Person you texted to: Errrr.. DIA ! 
Person(s) you watched movie with: Belum pergi lagi.. nak tengok iron man ! huaaaaa :p
*Iron man 1 and 2 nak tengok member dia dekat cinema. Aisehhh..*

Food you ate: Keropok... makkkk !!! I'm starving..!
Drink you drank: Milo Ais seperti di kedai mamak buatan sendiri *panjang betul namanya..baru glamour*

Movie you watched: Movie? lately, jarang layan movie.. Busy tengok Running Man -.-'

Song listened to: Hafiz (Bahagiamu Deritaku) *Sedap gilak.. memang layan*
                             Nampaknya AJL tahun ni.. Hafiz ada menang lagi nampaknya. Yeahhh !

tapi jangan salah anggap.. lagu ni takde kena mengena dengan kisah hidup aku. Ecehh :p

Thing(s) you bought: Moist Chocolate Cake ! *tapi dah selamat dihadamkan -.-'*

besok nak beli lagilaaaa !! >.<

Person you hugged: Mardhiyah Nur Syifa.. My lovely Baby ! 


Rindu dekat budak mata bulat ni ! 

Favourite Food: Kan aku dah cakap semua aku bedal.. but, no DURIAN plis ! Errr.
Drinks: Fresh Orange satuuuuuuuu !

Have you ever Kissed in the snow: Snow pon aku tak pernah rasa -.-'
Celebrated Halloween: Saya bangga menjadi seorang Islam :')
Had your heart broken: Sangat banyak.. Cry like a baby :')


Went over the limits on your cell phone: Maybe? *jawapan selamat lagi*
Came out of the closet: Banyak kali ! main nyorok-nyorok time kecik-kecik dulu. Huahua
 

Gotten pregnant:Not yet.. but one day after nikah ! weee..*gatal dah*
Had an abortion:NO ! -.-'

Done something you've regretted: Many times :(
Broke a promise:Of course.. :'(
Hide a secret: Errrr. Confuse sekejap. -.-'
 

Pretended to be happy: Always.. but sometimes I can't :)
Met someone who changed your life: hurmm maybe? *jawapan selamat muncul kembali*
Pretended to be sick: Time sekolah dulu banyak kali kot. *ahh, sudah! kantoi.. -.-'*


Left the country: Belum pernah lagi even Thailand or Indonesia sekalipon -.-'
Tried something you normally wouldn't try: Errr, sometimes..........

Cried over the silliest thing: YES ! :'(
Ran a mile: Hmm.. I think I should use my "jawapan selamat"...maybe?
Went to the beach with your best friend(s): Tak berapa suka pantai.. tapi suka, #ehh?

Stay single the whole year: Yeahhh ! 3 years.. weee, *tak payah bangga sangat -.-'*

Currently Eating: NO! I'm starving laaaa... -.-'
Drinking: a bit? HOHO.
Listening to:Song? or what ? Gwiyomi ! hahak.


Waiting for: Sleep ! I'm sleepy -.-'

Your future

Want kids:Nakkkkk!!! *aku cepat excited bercakap pasal future ni* Aishhh !

*nak yang comel macam ni.. boleh tak? >.<*
 
Want to get married: Mestilah nak ! *nampak gediknya..euwwwwww*
Careers in mind: Haaa??? Errr..


Which of it is better for boys/girls?

Lips or eye: Eyes ! lagi-lagi yang kuyu kuyu gitu..comel je. *macam garfield -.-'*
 

Shorter or taller: Taller ! nampak macho.. #ehh?
Romantic or spontaneous: Romantic AND Spontaneous ! tapi jangan over romantic.. memang sengaja
                                            mintak kaki aku yang mulus ni ke muka dia -.-' 
                                            
Nice stomach or nice arm: Nice stomach AND Nice Arm ! Hahak.
Sensitive or loud: Loud ! Hahaha.
Single or relationship: Maksud? muahahah..
Noisy or quiet:Tengok keadaan majlis. #Ehh?

Have you ever Lost lasses/contacts: Banyak ! Kadang-kadang sesaje me-lostkan diri.. hahak.
                                                            terasa zalim pulok xD
Ran aways from home: Never ! *Mau kena kejar dengan parang dengan mak ayah aku secara berduet*
Hold a gun or knife for self defense: Belum lagi :)
Broke someone's heart: Errr.. :(
 

Been arrested: Never ! No way.. *kena tangkap lepas main nyorok-nyorok pernah lerrr*
Cried when you lost someone:Of Course ! I'm sensitive.. *eh? bukan tadi kata tak ke?*

Do you believe in

Yourself: Sometime. Bila terasa down... memang down habis. Haishh!
Miracles:Yup ! Hmmm :)
Love at first sight: Maybe? Emmm, no!
Heaven:Of Course ! Syurga idaman 
Santa Claus:Never ! *Aku pon boleh mintak mak aku hadiahlaa.. errr, kalau dapatla xD*
Things last forever:No! Nothing is forever.. but i like this word :)

Is there one person you want to be with right now:No ! I want to sleep -.-'
Is there a person you make a promise with now: I don't think so !
Is there a person that you can't forget now: Yes :')
Is there something you really want to do now:Yes! Sleep, sleep and sleep !
Is there something you really wish to have it now:Yes !
Is there something you wanted to say to someone now: YES.. to him.. I'm too sleepy -.-'

Tahniah buat aku.. setelah bersengkang mata. Aku dah berjaya menggigihkan diri menjawab semua soalan.
*Clap clap*

Tag: 
http://blogrinala.blogspot.com/

Nota kaki : Yeayyhhh ! dah boleh tidur dengan lenanya xD







































♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Marilah mendownload Running Man beramai-ramai !

Assalammualaikum.
Salam semasam manis strawberry.

Sebelum baca, klik SINI dulu.. boleh?

 

Entry yang takde point -.-'
Tapi aku nak bebel jugak !
Aku rasa fans Running Man ni berjuta dah kot..
aku one of the fans yang berjuta tuuu..
Marilah kita mendownload beramai-ramai..
oh, aku selalu download di SINI
cepat, pantas dan mutakhir..
selalu update cerita running man hari selasa..

So, to my regular customer..
yang selalu ambil running man tuu..
tunggu sampai aku habis downloadlah ye.. xD

Marilah download secara berjemaah :)

 

Jom klik SINI ! bersedekah itu amalan yang indah dan comel 

Nota kaki : Download, download jugak.. Yang wajib jangan dilupakan

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Saya Memang Terkena Penyakit Misteri – Wawa Zainal

Assalammualaikum.
Salam semasam manis starwberry.

Sebelum baca. Jom klik SINI !

Baru sahaja dinobatkan sebagai Artis Baru Wanita Popular di ABPBH2012, Wawa Zainal telah pun berkongsi cerita mengenai penyakit misteri yang menghantui dirinya.

wawa zainal 

Sedikit sedutan kata-kata daripada Wawa Zainal mengenai penyakit misterinya yang dikeluarkan di BiPop semalam:-

Semuanya berpunca daripada kakak. Benda itu singgah sekejap dalam badan saya. Apabila benda itu masuk dalam badan, saya bercakap atau berinteraksi menggunakan suara orang lain. Saya sendiri tak tahu apa benda yang masuk dalam badan saya itu, ada yang cakap keturunan. Adik beradik yang lain kena sekejap-sekejap, cuma kakak saya yang sulung itu, dia paling lama terkena penyakit ni, lama dia menderita.

Seram jugak dengar kisah wawa ni.. sampai bertukar suara bayi, makcik, pakcik.. takut !


p/s : bukan saka ke namanya tuu ? err, tak tau ! 

Jom klik SINI ! bersedekah itu amalan mulia dan comel
 
Nota kaki : Jangan lupa amalkan ayat kursi selalu

 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Wahai Wanita.. Legging itu HARAM !

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry.

Sebelum baca, jom klik SINI dulu.. boleh ? :)


Sekarang legging dah jadi trend.. tak kira sama ada anak-anak or mak mak..
tapi lebih kepada anak-anak..
So, take note wanita.. Legging itu Haram !
kerana mengikut tubuh badan :)

p/s : aku rimas pakai baju yang melekat lekat dekat badan ni (ketat) -.-'

Jom tekan SINI ! Menderma itu amalan yang indah dan comel ♥

Nota kaki : Pakai yang besar besar kan comel ♥ Sejuk mata memandang ♥

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ? :)
 
  
Tarikh tutup : 25/04/2013

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Aku Menyesal Kahwin !!

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ? :)
 
Photo: AKU MENYESAL KAWIN....................

Ini cerita aku.....

Aku baru je kawin, ngan pilihan mak aku. 

Aku tak penah kenal pon dia.

Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. 

Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. 

Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. 

Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. 

"Jom la bang tido...". 

Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. 

Kesian kena buli..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. 

Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. 

Tapi skarang, huhu.. 

Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! 

Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la, pedas la....

Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. 

Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia. 

Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. 

Kira berbelanja tanpa waswas la. 

Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. 

Hohoho.. 

Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. 

Tade dalam list, tak leh amik!! 

Dah la berejam-jam pusing.. 

Leceh tol la orang pompuan nih. 

Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. 

Aku je yang muka tensen. 

Arghh, nyesal giler kawin...

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. 

Ala Korea bleh, ala Balotelli pon bleh buat, tade orang sound. 

Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. 

Dia kata x hensem la, x kemas la.. 

Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh!!!

Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. 

Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) 

ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. 

Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). 

Ape lagi, menjerit la aku kat situ.

Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. 

Arghhhh!!! first time kot rasa malu giler camtu. 

Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. 

Sakit wooo bini aku cubit. 

Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..

Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri.. 

Sume dah ready made. 

Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket. 

Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha. 

Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). 

Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. 

Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang... hehehe.

Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. 

Yela, kira ade orang take care la. Total Care!! Hehehe.. 

Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. 

Maklum la dah ade P.A.

Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku. 

Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. 

Hmm sejuk hatiku. 

Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. 

Jadi kena ade yang tolong ingatkan. 

Ini la pentingnya cari isteri yang solehah!

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat

Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun gak,
ayang cubit je pehe abang

abang xkan murka..
Lagi abang sayang ade la..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana jaga makan minum abang

Tengok skarang abang da nak gemok da
Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..

Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek? hihihi...

Jangan bimbang atau ragu okeh,
Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana tolong iron baju abang

Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju
Jangan risau la nanti abang potong rambut..

Skarang abang dah tak selekeh macam dulu
Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang

Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge..

Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ini cerita aku.....

Aku baru je kawin, dengan pilihan mak aku.

Aku tak penah kenal pon dia.

Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la.

Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape.

Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha.

Takda orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound.

"Jom la bang tido...".

Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni.

Kesian kena buli..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape.

Boleh makan best2, sebab beli kat kedai..

Tapi skarang, huhu..

Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan!

Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la, pedas la....

Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak.

Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia.

Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape..

Kira berbelanja tanpa waswas la.

Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata.

Hohoho..

Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli.

Tade dalam list, tak leh amik!!

Dah la berejam-jam pusing..

Leceh tol la orang pompuan nih.

Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall.

Aku je yang muka tensen.

Arghh, nyesal giler kawin...

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat..

Ala Korea bleh, ala Balotelli pon bleh buat, tade orang sound.

Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound..

Dia kata x hensem la, x kemas la..

Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh!!!

Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang.

Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..)

ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja.

Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..).

Ape lagi, menjerit la aku kat situ.

Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi..

Arghhhh!!! first time kot rasa malu giler camtu.

Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja.

Sakit wooo bini aku cubit.

Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..

Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri..

Sume dah ready made.

Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket.

Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha.

Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..).

Pastu baju2 bergelimpangan atas katil.

Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang... hehehe.

Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je..

Yela, kira ade orang take care la. Total Care!! Hehehe..

Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la..

Maklum la dah ade P.A.

Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku.

Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran..

Hmm sejuk hatiku.

Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik.

Jadi kena ade yang tolong ingatkan.

Ini la pentingnya cari isteri yang solehah!

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat

Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun gak,
ayang cubit je pehe abang

abang xkan murka..
Lagi abang sayang ade la..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana jaga makan minum abang

Tengok skarang abang da nak gemok da
Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..

Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek? hihihi...

Jangan bimbang atau ragu okeh,
Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana tolong iron baju abang

Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju
Jangan risau la nanti abang potong rambut..

Skarang abang dah tak selekeh macam dulu
Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang

Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge..

Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 p/s : uwaaaaaaaaaa... nak kawen !! :p
 
Jom klik SINI ! Bersedekah itu amalan indah dan comel ♥
Nota kaki : macam ni barulah sweet ! Cinta halal 
 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

(TAHNIAH)Fasha Sandha Selamat Lahirkan Bayi Lelaki

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ? :)
  
Tanggal 15 April 2013 menjadi tarikh kelahiran bayi sulung buat pasangan Fasha Sandha dan Jejai. Bayi lelaki ini telah dilahirkan di Prince Court Medical Centre kira-kira jam 9.21 pagi tadi. Jutaan tahniah  diucapkan buat Fasha dan Jejai atas berita gembira ini.



anak fasha sandha

Semoga anak sulung Fasha Sandha ini akan membesar dengan sihat dan sempurna. Kepada Fasha, tahniah dan selamat berpantang. Selamat menjadi seorang ibu. Tahniah sekali lagi.

Sumber

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Mega Topup Giveaway by Incik B & SS

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ? :)
 


Senarai Hadiah :

  • RM 20 X 2 pemenang -TOP REFERRAL
  • RM 10 X 6 pemenang
  • RM 5 X 9 pemenang
  • RM 3 X 4 pemenang
 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Segmen Saya Nak Menang Hadiah Dan Dibloglist

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ? :)
 
 
SENARAI HADIAH

VOUCER TIKET WAYANG X 2 ORANG*tajuk ikut suke korang*
Kardigan X 2
Legging X 2
Tony Moly Tint X 2
Topup RM5 X 1
Manicure Set X 2
Bloglist oleh aku sendiri X 10
 
SEGMEN INI DITAJA:
  
Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan disponsor oleh Ezbuydiaz, Girl On The Slope, Cheapest in Town,D'va Fashionista Boutique,YEZZA by SSS dan Klik & Beli Pakaian & Jersy Online.
 
Jom klik SINI ! Bersedekah itu amalan indah dan comel ♥

 
 
 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Segmen Blogwalking 24 Jam by Emas Putih

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ? :)
 
 
Start 12 April/8 Malam - 13 April/8 Malam 2013

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Saya Nak T-Shirt I Love Korea Dari UzairOthman.com

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ? :)
Pada 2 tahun lepas tuan tanah aka hak milik kekal blog www.uzairothman.com pergi bercuti ke New Zealand. Tapi pada tahun ni beliau bercuti ke Korea. 
Negara paling popular terutama kepada kpoppers !  Jeles k jeless >.<
 Aku happy je bila dapat tau AirAsia buat promosi fly to Korea.. Then, terus tido sebab nak berangan punya pasal. Mimpi pon mimpila.. Janji dapat pergi korea ye dak ? -.-'
Trademark "Now Everyone Can Fly" belum bagi kegembiraan dekat aku :p
takpe takpe, aku kumpul duit banyak banyak ! xD
Meh aku ringkaskan perjalanan beliau ke Korea..
Perjalanan ke Korea selama 5 hari 4 malam (1 April-5 April emm, maybe)
Sejauh 5000 KM KL-Seoul --> Tiba di Incheon Airport (4.30 petang) --> Singgah ke Itaewon (Foreign Restaurant, Itaewon, Masjid Antarabangsa, Itaewon) --> Hotel Sarangbang --> 
Hari Kedua
Singgah ke 63 Building --> Wax Museum --> Trick Eye Museum --> Seoul World Cup Stadium -->
Kwang Jang Market --> Doota 
Hari Ketiga
 Melawat Nami Island --> Namsan Tower (Seoul Tower) --> Namdeamun Market
Hari Keempat
Chuncheon Stream --> Gyeongbokgung palace --> The National Folk Museum of Korea --> myeongdong fashion street --> Iteawon 
kenapa anda inginkan T-Shirt I Love Korea ?
  • Nak jugak rasa aura-aura pergi korea ! Mana tau kalau dapat baju ni Allah bagi rezeki
    dekat aku nanti, hahak (desperate sungguh !)
  • Abang aku berlagak apabila beliau mendapat sehelai baju Beijing, China..
    Meh, adikmu nak tunjukkan sikit baju made from Korea ha !
  • Mungkin dekat Malaysia ada jual kot ? Tapi, yang asli lagi indah ♥
  • Kalau aku mintak dekat bapak aku ni kompom beliau jawab, "Tak payah, baju dekat rumah dah banyak !" (Ohh, sedihnya!)
  • Aku tak jumpa lagi dalam almari baju aku tu baju dari oversea even Thailand or Indonesia sekalipon !
    aku cuma ada baju "I ♥ Langkawi" jeee... wink wink xD
  • Semoga dengan trademark "Now Everyone Can Fly" aku dapat capai impian aku pergi ke korea dengan memakai baju Korea ! Auwwww... (Hahak, plastik sungguh!)
  • Last but not least, Orang comel harus diberi baju dari negara yang comel ♥
Wahai Incik Uzair Othman aka www.uzairothman.com !!

 

Jom klik SINI ! Bersedekah itu amalan indah dan comel ♥






♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Datuk Lee Chong Wei Bergelar Bapa Hari Ini

Assalammualaikum !
Salam semasam manis strawberry xD
Sebelum baca, klik SINI dulu boleh ? :)
 
Nampaknya hari ini akan menjadi hari bersejarah untuk pasangan pemain badminton Datuk Lee Chong Wei dan isterinya Datin Wong Mew Choo kerana bayi pertama mereka akan lahir.

Mew Choo dijadualkan untuk melahirkan anak lelaki secara pembedahan hari ini, dan bayi pertama mereka itu bakal diberi nama Kingston.
 
 
Perkahwinan pasangan popular ini telah diraikan dalam majlis gilang-gemilang November tahun lepas. Chong Wei dilaporkan sebagai berkata yang dia berharap kelahiran bayinya akan member semangat baru dalam mengejar kejuaraan dunia, terutamanya selepas kekalahan beliau di Kejuaraan Terbuka Australia baru-baru ini. 

Sukar untuk saya tinggalkan Mew Choo sendirian, terutamanya pada tahap kandungannya sekarang. Dia sangat memahami dan meminta saya fokus kepada pertandingan, tapi saya asyik fikirkan dia dan anak kami.
Ramai fikir saya tidak sepetutnya bertanding untuk Kejuaraan Terbuka Australia.
Sebagai seorang pemain, saya dah merancang banyak perkara untuk setahun. Saya buat keputusan untuk sertai Terbuka Australia, jadi saya perlu menerima kekalahan. Tapi jangan risau, saya dah buat keputusan untuk fokus pada satu misi saja, iaitu menjuarai Kejohanan Dunia di Guangzhou (pada bulan Ogos).
Bukan mudah untuk mengekalkan status saya sebagai pemain badminton nombor satu dunia sepanjang empat tahun lepas. Saya terpaksa berhadapan dengan semua jenis pemain – tua atau muda – yang semuanya nekad untuk mengalahkan saya.
Ia sukar dan mencabar. Saya perlu terus berlatih dengan keras untuk mengekalkan stamina dan terus memotivasikan diri. Ini ialah kerjaya saya dan saya gembira kerana Mew Choo memahaminya.


Jom klik SINI ! Bersedekah itu amalan indah dan comel ♥

Nota kaki : Semoga kehadiran baby Datuk Lee Chong Wei, dapat memberi semangat kepada beliau 
 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥