Segmen : tambah & kenali kaki blog mengikut bulan kelahiran.

Assalammualaikum.


Tarikh lahir : 17 Januari 1995

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

10 Blogger Comel di Malaysia

Assalammualaikum,
Salam semasam manis strawberry.

 

 10 Blogger Comel di Malaysia

Harap maklum, isi kandungan entry tiada kena mengena dengan orang yang telah meninggal dunia tetapi ada kena mengena dengan orang yang masih hidup. Diharap anda bersabar dengan segala carutan entry ini.
Mana yang buruk datang dari kesilapan sendiri, dan baik hanya Allah yang Maha Mengetahui.
Sekian, terima kasih ♥

 
1. Cik Lyeen Cupcakes
Sebelum tu, nak minta maaf pada tuan tanah kedaung sebab ambil gambar tanpa izin dan niat xD
Aku yakin 89.96 % akan list lyeen dalam 10 blogger comel kan2. :p dalam operasi membodek dan puji seikhlas hati :p
Yang paling mahal lesung pipit, so sesiapa yang ada lesung pipit.. meh aku nak list dalam kalangan blogger blogger comel.. tapi lesung batu tidak diperlukan -.-' siyes comel ! :p

 
 2. Uzair Othman
Beliau comel kerana beliau bagi peluang untuk aku memakai t-shirt korea ! Hahak.
Terima kasih sebab pilih Entry yang aku rasa paling mengarut --> Baca sini !
Selain itu, aku suka baca entry entry beliau. Pergi event, oversea.. lain kali ajaklah kita sekali xD Seronok seronok + comel :p

http://i.imgur.com/ZGaYm3y.png 
3. Nabila Medan
Tipulah kalau ada yang cakap tak kenal nabila medan ni. 90.02% akan list nabila sebagai blogger tercomel.
Aku pilih dia sebab dia sudi editkan blog aku. HAHA. ok dahh..
Selain itu, ni ikhlas dari lubuk hati yang paling dalam -.-' dia comel sebab otak kreatif dia + rajin + suka tolong orang + tak kedekut ilmu. Aku jeles tau :p Tapi dia memang comel :)

http://1.bp.blogspot.com/-lZcGFrYiQ4U/UYB_s6YvmSI/AAAAAAAADLA/_8Cf7kbQRdc/s880/BF22%2527.png
4. Cheek Eyka
Aku memilih kak ika sebab beliau sudi mem-vectorkan gambar aku (Ohh, kompom aku kena baling kuali kalau cikgu BM n BI aku tauu :p) Selain itu kak ika sangat baik dan comel. Kita tengok header pon dah tau ye dak ? comel kan2 ! :)
*inilah vectornya.. cantik kan ! :)


http://1.bp.blogspot.com/-gk3hmXRgXEs/T9Sm8e-5h5I/AAAAAAAACZA/p7AUnRtCRlU/s1600/headermastura.png
 5. Teratak Fiqra
Sebenarnya sebelum beliau kahwin, aku dah ikut cerita di blog beliau.
Suka sangat tengok pasangan suami isteri.. kadang kadang teringin nak kahwin awal jugak :p
Now, dorang dah kahwin and nak dapat anak ! yeayyhhh ! tahniah kak mas dan abang fiq ! ♥ comel kan :)

http://2.bp.blogspot.com/-rY_MMHSyecE/UVU5AwvLDaI/AAAAAAAAA9Q/OKnt1R9REZs/s1600/wrapp%2B%25281%2529.png
6. Nurul Syahirah
Dia comel sebabnya dia kawan aku :p Aku perlu puji dia. hahak.
Lagipon nama dia lebih kurang aku jugak. So, kalau dekat sekolah dulu sesape panggil "ira".. dua dua akan pandang. So, aku rasa nama 'shahira' adalah sangat comel ♥ :p

http://1.bp.blogspot.com/-HpqfpkOKynA/UOFRcjrMtSI/AAAAAAAAAW8/_P8PbHDpum0/s1600/header+4.png 
7. Siti Sofia Rina
Dia comel sebabnya dia adik aku. Aku pon perlu puji dia sebab aku harap dia puji aku balik, HAHA.
ok dah, yang lain tak perlu :p

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/408057_492840257404087_541093387_n.jpg 
8. Diari Rindu Muhsin dan Mira
Aku suka baca blogger blogger yang kahwin awal ni :p nampak comel ! Ohh.. nak kahwin :p

http://3.bp.blogspot.com/-Dcm1eyE8SWg/UQplFoNcOdI/AAAAAAAAGGk/dGeWJui2v8c/s910/banner.png 
9. Yuyu Zulaikha
Aku suka tengok orang orang cantik + comel ni. Nanti aku akan rasa yang aku ni pon cantik jugak. 
Auww.. :p Boleh lempang aku dengan seikhlasnya -.-' Comel kan yuyu zulaikha :)


http://1.bp.blogspot.com/-Xyek7cg-JBk/UPuTscUuElI/AAAAAAAAAf8/_Ja0oKbbnWc/s1600/Header%2BIra%2B1.png 
10. Ira Nur 
Aku suka dia sebab dia memang comel ! hahak. Ye2, boleh muntah sebesen sekarang.
Siapalah nak puji kita lebih, over, unlimited kalau bukan diri sendiri :p
Beliau sangat peramah -.-' :p comel kan ! Jangan ada sesiapa yang berani cakap kak ton lagi comel.
Aku akan tetap cakap aku paling comel :p



 Tamatlah sudah sesi memuji orang. Tidak ketinggalan diri sendiri juga dipuji.
Diharap apa yang dikatakan tidak disimpan dalam hati dan aku tidak mengharap orang yang aku list kan ini baca. Jangan weyhhh ! masak den :p

tag :
http://blogrinala.blogspot.com/
http://youraremine.blogspot.com/

Silalah join, kalau anda rasa, anda comel ! k bye.
Nota kaki : Kalau puji sendiri, tidak akan nampak satu cela pon. Tetapi hanya akan nampak kesempurnaan, kan ? :)





♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS

Assalammualaikum.


klik banner untuk join
Bismillah..
sebenanrnya,dah lama tidak membuat segmen memandangkan segmen sebelum ini agak kurang mendapat sambutan.Namun aku harap kali ini dapat sambutan dan supporters dari rakan-rakan semua!
SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS
Tujuannya:adalah untuk menambahkan bilangan followers(rakan2 )dan meningkatkan traffic blog:)
untuk yang ingin join :
  1. follow blog JIAKREATIFELT ok
  2. add aku di google +
  3. Buat tajuk entry : SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS
  4. Tinggalkan link entry korang di kotak komen aku

TARIKH TAMAT PADA 31 MEI 2013
JOM JOIN SEMUA~!...^_______^



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Duo Big Giveaway!

Assalammualaikum.


"Duo Big Giveaway!
Due Date 8 Jun 2012
Click Banner!

Big Thanks To :
Nabila Medan, Shafawi, Mizna Online Shop, Zuwairish Shophouse Page, Easy Boutique, Fizgraphic, Faizah Wahab, Norbai'ah, Addin Aisyah, Mahirah, Dyba, Salamah Qalish


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI..

Assalammualaikum.


ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang pada hari Isnin - 20 Mei 2013 hingga pukul 2.30 Petang Rabu 22 Mei 2013.. 2 Hari!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org.. Manakala SEORANG blogger akan direview blognya juga pemilihan melalui Mr. Random.org..
Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
  2. Buat tajuk entri Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI..
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Akhirnya.. Ke Sini Juga Aku !

Assalammualaikum.
Salam semasam manis strawberry.

Sekarang bebudak lepasan SPM kebanyakannya dah tau nak masuk mana kan.
Termasukla aku..

Inilah yang aku pilih..


Warghhhh.. mula mula rasa jeles banyak jugakla..
tengok orang lain masuk U bagai.

Tapi mak aku cakap,
" tak semestinya yang masuk matrik, U, kolej, politeknik semua ni je akan berjaya..
form 6 pon boleh jugak"

Ok la, mungkin cakap mak aku betul.
Lagipon aku tengok, ada jugak benefit aku masuk form 6..
  • jimat duit
  • jimat masa
  • jimat tenaga
Cikgu aku cakap jugak, form 6 adalah yang kedua terbaik after matrik.
So, chaiyokkkk ira !! xD

 
Nota kaki : Do the best, Allah will do the rest :')  ♥




♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Segmen Blogwalking Kita - Kita

Assalammualaikum.


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Tak Sah Solat Pakai Cermin Mata !

Assalammualaikum.
Salam semasam manis strawberry.

Jom tekan SINI dulu :)

 

Soalan: Adakah sah solat kalau pakai cermin mata?

Ustaz Azhar Idrus: Tidak sah solat pakai cermin mata!

Murid-murid: Apsal tak sah ustaz?

Ustaz Azhar Idrus: Sebab cermin mata tak boleh menutup aurat. Kita kena pakai kain atau pakaian yang menutup aurat baru sah solat. Jangan pakai cermin mata saja.

Murid-murid: Wakakaka (kena main dek ustaz! Kikiki…)


Nota kaki : Aku pon terkena jugak -.- 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Simple Giveaway By Nina dan Hani


Assalamualaikum , Alhamdulillah akhirnya terlaksana juga nak adakan Giveaway yang simple tetapi hadiah yang lumayan . Semoga GA ini berjalan dengan lancar dan semua dijemput untuk join . GA kali ini 2 blogger berkolabrasi bersama . Diyana Hani dan Mazelina Zaini .
Syarat-syarat :
  1. Follow Blog Mazelina , Diyana Hani & Sponsor (diperiksa)
  2. Buat Entry bertajuk Simple Giveaway By Nina dan Hani
  3. Copy coding entry yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML & publish
  4. Like -->
  5. Like page INI dan like INI jugak!
  6. Letakkan URL Entry GA di ruangan komen Diyana Hani sahaja*

credit: Kak Mia Liana

Hadiah yang bakal dimenangi ialah :


  1. 3 Top Referral daripada blog MAZELINA & 3 Top Referral dari blog Diyana Hani - TSHIRT Running Man
  2. Seorang Pemenang bertuah dengan blog yang Cantik , Kemas , Menarik akan memenangi 1 Blouse Tribal & 1 Button
  3. 24 Orang Pemenang Cabutan Bertuah akan memenangi Tshirt Running Man
  4. Hadiah Saguhati kepada 4 orang blogger

Jumlah hadiah : 34 Hadiah ^^

Syarat yang senang kan ? Jom Promote dan menjadi Top Referral . Hadiah tentu akan menjadi milik anda !
Pastekan URL GA hanya di entry Diyana Hani !

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥