#Rezeki - Review Product from Birthday's Giveaway by Ika.

Assalammualaikum.
Salam 1 Malaysia. Ehh.

 

1. ETUDE HOUSE: face cream  mask 
2. HR MARKETING: orange   body soap
3. ELIANTO : eyeshadow. 
4.  RESCUE: face and body scrub.
5. VASELINE:  body lotion
6. ELIANTO : hand cream
7. TENA: feminine wash
8. ELIANTO : 1 lip brush, 1 eyeshadow brush, 2 pc of foundation sponge
9. SASA:  nail color       
 
Pada 6 December 2013, aku ada join satu simple giveaway by ika. Beliau menawarkan 9 barangan sebanyak 4 set. Kita bagitau kenapa kita nak sangat barang tersebut. tak perlu buat entry, tapi just comment.
So, this is my comment.

 

Btw, jangan salah anggap. bukan demand tanak nail colour, tapi beliau cakap kalau tanak nail colour bagitau.
Actually, product tu semua best. tapi yang paling aku suka.. no. 4- AQUA PEELING iaitu face and body scrub. boleh buang segala jenis daki yang ada di badan. nyahhh daki !
tapi, tengok daki sendiri, geli -.-'  tapi, lepas guna.. feeling fresh !!

Untuk maklumat lebih lanjut, boleh ke blog ika --> http://notamanjaku.blogspot.com/
Beliau sering me-review produk-produk atau like fanpage beliau --> It's Me Ika & Ika Shop.

Sangat suka dengan cara beliau me-review. santai. faham. kemas. simple. 
So, kalau nak cari produk kecantikan dengan harga yang sangat berpatutan boleh ke blog or fanpage beliau :) sure tak meyesal + rugi.

To Sis Ika, Happy belated birthday. May Allah bless U. many thanks ♥ and of course i love it !!

kbai. Assalammualaikum.



 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Gua Dah Matang.

Assalammualaikum.
 

Ketahuilah anda, bahawasanya aku menaip entry ini dengan bangganya. rasa macam nak pasang lagu Ya Hanana pastu dengar sambil goyang-goyang kepala. lepastu, nak pasang lagu Fantastic Baby joget ala-ala big bang. Ehhhh? 

Sesungguhnya, haritu gua tunjuk gambar gua dekat someone. 

 

Beliau cakap "Eh, muka dah lainlah sekarang. macam dah matang." 
Aku berbangga. sampai aku rasa macam nak lompat-lompat atas katil. tapi... ehhh, kata dah matang. budak matang tak buat macam tu. :p

Lepastu, dok tersengih-sengih. simpan modal nak berlagak dengan mak. dah ternganga mulut nak cerita dengan mak. beliau bersuara,

"anak mak ni, umur 18 ke 8 tahun ?" okey, sentap.
mak gurau tu. mak gurau tu. :p

Then, dok borak dengan mak. pasal ramai member nak kahwin dah.
Mak tanya, "kenapa? nak kahwin jugak ke ?"
 "Eh, tak makk... belum matang lagi. tak boleh kahwin. :p"

Apabila berbicara tentang kahwin, ketahuilah aku bahawasanya mak aku memang anggap gua dah matang. dah boleh cerita hal kahwin-kahwin. xD gatai :p

Kbai. Assalammualaikum.

Nota kaki : Nak pegang duit sendiri dulu 

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Simple Giveaway by Licha

Assalammualaikum.

http://lilylicha.blogspot.com/2013/12/simple-giveaway-by-licha.html

http://lilylicha.blogspot.com/2013/12/simple-giveaway-by-licha.html 





♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

December Giveaway by Fatin Diana

Assalammualaikum.


Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ❤ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.

December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Novel Giveaway by Hanis Masturina

Assalammualaikum.


tag :
http://shidaqilasawa.blogspot.com/
http://blogrinala.blogspot.com/



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA

Assalammualaikum.


End date : 20 Dec 2013



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

THE HOTTEST GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

Assalammualaikum.


51 Hadiah Hot
22 Sponsor Hot
26 Hari Sahaja

p/s : maaf. tiada acc insta :)

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

As-Salam


Top Referal
Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D

Random
Cash RM50 x 5
Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan Comel , Marqis Careno dan Iluvtour



♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Terpadam Semua Files ! Help !

Assalammualaikum.

 

Aku terasa nak terjun dari katil lepastu panjat balik, terjun balik. 
Pastu jerit kuat-kuat, sambil lempang muka sendiri dengan nisbah sebanyak 50 kali dalam masa 2 minit.

Kenapalahh aku terpadam files tu. sepatutnya aku biar jeee.. ahhh. Padan muka gua. feeling down.

Kenapa aku terpadam files tuuu ?? Semua pulak tuu.. ahhh, tolong ! tolong !
Penat aku mendownload segala jenis benda selama 3 Tahun.. hilang dalam masa 3 Minit je ! Hebat hebat.

Boleh ke recover balik semua file ?? Help.

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Segmen Sahabat Selamanya II

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera




"Segmen Sahabat Selamanya II" adalah sambungan daripada Segmen Sahabat Selamanya yang pernah hani anjurkan sebelum ini. Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk merapatkan hubungan silaturrahim sesama blogger.Bak kata pepatah“ yang jauh,didekat-dekatkan, dan yang dekat,dirapat-rapatkan”.
Segmen ini diadakan selama dua minggu,iaitu bermula pada 07/12/13 sehingga 11.59 malam pada 21/12/2013.

Segmen Sahabat Selamanya II by DiyanaHani di jayakan oleh Diyanahani, ERAZ Fadli, NORLIDA, Hajar , Wanie , Hannah, dan Akofena Enterprise. Terima Kasih yang tidak terhingga di ucapkan kepada para sponsor.


Diharap semua blogger sudi merajinkan diri menyertai segmen ini.
Jangan lupa blogwalking untuk mencapai tujuan utama segmen ini diadakan.

APA TUNGGU LAGI!!!
KLIK BANNER DAN JOIN.KALAU TAK BOLEH KLIK BANNER,KLIK AYAT KAT BAWAH BANNER YER...JOM JOIN.CARI KAWAN RAMAI-RAMAI..


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

#Fakta Anak Ketiga

Assalammualaikum.

 

Macam takde sebab nak letak gambar encik mimpi. tapi sebab aku suka gambar ni. aku tetap nak letak :p

Lately, aku tengok ramai yang post fakta-fakta anak sulung dan anak bongsu. aku dok tunggu bila anak ketiga nak muncul. tapi tetap tak muncul. sadis.

Fakta Anak Ketiga.

  1. Perangai paling pelik antara semua adik-beradik.
  2. Sensitif dan easy to cry.
  3. Annoying but very strong when facing challengers and trial.
  4. Keras kepala, degil tahap gaban , nak ikut kepala dia saje.
  5. Jenis yang tak kisah orang nak cakap pasal dia. janji beliau selesa, bahagia, dan gumbira.
  6. Kelam kabut dan cuai. kira cepat panik.
  7. Muka bajet garang, tapi sebenarnya cute. :p
  8. Sweet, caring + dalam hati ada taman.
  9. Cepat touching walaupon nampak tough :3
  10. Always awesome !! jyeahhh :p
  11. Suka bergelak ketawa dengan buddyz takkan terpisahnya walaupon hati tengah sayu, sedih.
  12. Mood tak dijangka. kadang-kadang happy, kadang-kadang moody. marah dalam diam, sentap pon diam. yekeeee ??? 
  13. Seorang yang pemalu. tapi bila dah kenal, rapat. beliaulah manusia yang paling riuh itu.
  14. Manja. puiiihh
  15. Merupakan tulang belakang adik beradik.
  16. Anak harapan ibu dan ayah.
  17. Happy depan orang, tapi dibelakang, hanya mampu menangis dalam diam.
  18. Waktu muda agak menyusahkan, tapi paling berbakti bila dah besar.
  19. Muka gangster, tapi cepat jatuh hati. adesss
  20. Jarang menunjukkan kemarahan, tapi bila dah marah. errr, kompom semua cabut.
  21. Tidak suka dibanding-bandingkan.
  22. Tak suka cerita masalah pada orang lain.


    Actually, benda ni sekadar suka-suka. jangan percaya sangat :p tapi macam terkena dekat aku xD
     
    Nota kaki : Sape anak ketiga ?? :D




♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

bearyblossom's Mega Giveaway

Assalammualaikum.

bearyblossom's Mega Giveaway !

Klik banner untuk join .


Hadiah menarik menanti :
File K-pop x 2
K-pop Phone Chain x 1
Dust Plug K-pop x 2
Bead set bernilai RM100 x 3
Discount Voucher x 5
Plain Wide Shawl x 4
Flower crown x 1
Fridge magnet x 1
VCO Everlynn x 1
Shiseido Mask x 4
RM5 top up x 2
Blouse / dress x 2
Vector portrait + frame x 1
Boya Whitening Mask x 1
L - glutathione Magic Cream x 1
3in 1 Trio Lovely Lips Pallete x 1
Sabun susu beras x 1
Keychain smurfs x 1
Top up RM10 x 4
Cathy doll product x 2
keychain x 4
Gelang tangan x 1
Tudung double face x 3
Shawl x 1
Kopi Minuman kesihatan Green Fit x 1
Minyak angin Fresh Care x 1
Gelang x 1
Tasbih digital x 2
Tribal shawl x 2
Silk scarf x 2
Shirt / blouse x 30
Membership card x 3


Jom jadi salah satu pemenang giveaway ini !

*tiada instagram.


♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Review online shop: By Puji

Assalammualaikum.

http://www.fatindiana.com/2013/12/segmen-review-by-puji.html

Mula-mula tengok segmen ni. I thought... kena review this online shop beserta puji-pujian. seriously. 
tapi rupa-rupanya by puji merupakan salah satu online shop yang bergiat aktif di laman sosial seperti pesbuk dan instagram. but, sorry saya takde insta. ngee. and of course mempunyai follower yang beriban. aku je manusia lambat yang tidak tahu akan kewujudannya. thanks to FD memperkenalkannya.
ini adalah bukti akan kewujudan, kehebatan, dan keramaian followersnya. amboih, teruk tatabahasa nohh.

http://instagram.com/bypuji?ref=badge#

https://www.facebook.com/bypuji

By Puji menjual 100% for Hijab. So, for those yang nak cari keluaran tudung yang trendy, gojes, top, exclusive, perfect, unique design, classy. boleh meneroka page by Puji. confirm sangat puas hati. 

Yang paling ai suka ialah apabila By Puji mengeluarkan jenis tudung yang boleh cover your chest. menjadikan anda seorang yang comel, selesa dan bahagia ♥ okey, macam takde kena mengena.

Photo: InsyAllah mari kita sama-sama mencari keredhaan Allah. Amin. Assalamualaikum and morning :) 

Bermakna, By Puji bukan sahaja menjadikan anda seorang yang bergaya. malah, seorang yang menutup aurat dengan sempurna juga. Bahasa Melayu sangat kata-kata aku. tapi itulah kenyataan ♥

By Puji juga menjual tudung pada harga mampu milik. bergantung pada kuasa beli pengguna. haaa.. ekonomi sangat. kebanyakan, tudung yang dijual berharga RM25 !! So, ladies.. meh pakat pakat serang !! ♥

Selain itu, By Puji ada menganjurkan contest-contest di pagenya bagi menghargai pengikut setia mereka. By Puji bukan sekadar 'online shop' semata, tapi ada juga melibatkan diri di events seperti Putrajaya Fashion Festival. So, girls.. please, alert dengan events yang melibatkan By Puji. mana tau dapat murah :p

Tapi yang paling ai suka sangat sangat sangat ♥ haa.. triple sangat adalah apabila walaupon By Puji busy dalam mengendalikan online shopnya, namun tidak ketinggalan juga tentang tips yang perlu dikongsikan. bak kata, macam sesibuk mana hal keduniaan pon, pengisian ilmu mengenai ukhrawi tidak lupakan. ♥ amboihh.
kalau nak tau tips gapo dio, boleh cekidaut sendiri.

RM25.


Ok, yang ni cuma suku je. nak tengok lagi boleh ke page mereka ♥
Jangan risau mereka sangat peramah. alaaa, mesra pelanggan okey ! 

kbai. Assalammualaikum.





♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥

Random Giveaway RM50 Tunai oleh HASRULHASSAN.COM

Assalammualaikum.


END DATE : 15 DIS 2013

♥ Terima Kasih Sudi Baca..Feel free to Drop Your Comment ♥